• bünyesinde yaklaşık 310 adeti general olmak üzere 200.000 (ikiyüzbin) adet rütbeli personeli bulunan, bu yönüyle avrupa'nın en büyük profesyonel orduları kadar maaşlı,paralı personel besleyen devlettir.

    bu 200.000 bin kişilik maaşlı,paralı asker yetmediği için zorunlu askerlik ile silah altına aldığı vatandaşlarından oluşan ve mevcudu 1 milyona yaklaşan ordusu, devasa bir coğrafyayı koruyan rus ordusundan daha kalabalıktır..

    tabi ki semih cumhuriyetinden bahsediyorum.!
  • muasır medeniyetler seviyesini yakalayamamış gerici devlettir. yurtseverliği, askerliği yapmış olma düsturu ile ölçen milyonlarca militarist insanın yaşadığı devlettir veya zorunlu askerlik kalkmalıdır, onlarca ülkede uygulandığı gibi vicdani ret uygulanmalıdır diyenlere karşı ağza alınmayacak küfürler savuran ve bunları asmayalım da besleyelim mi demiş paşalarını meydanlarda avuçları patlayıncaya kadar alkışlamış, "askerlik yapmak istemeyen vatandaşlıktan çıkarılsın" diyebilen darbe şakşakçısı muhafazakar milliyetçilerin çok sevdiği devlettir.

    21. yüzyılda halkına zorla askerlik yaptıran devlet halkına zulmeden devlettir. gençlerine zulmeden devlettir. evrensel gelişmeleri, siyasi konjonktürü okuyamamış, kendi gelişiminin, kalkınmasının önünü kendisi tıkayan, katılımcı demokrasiyi istemeyen üç kuruşluk faşistlerin statükosunun süregeldiği devlettir.

    21. yüzyılda halkına zorla askerlik yaptıran devleti baş tacı edenler, yere göğe koyamayanlar ise darbecilerin ta kendileridir.
  • (bkz: danimarka)

    (gerçi burada askerlik yerine daha uzun süreli kamu hizmeti seçeneği de var ama benim tanıdığım 3 dan erkek arkdaşın 2'si askerlik yapmış, öteki de zamanı gelince askerliği tercih edeceğini söylemişti.)
  • isviçre değildir. isviçre'de istersen askerlik görevini 390 günlük sosyal hizmet olarak da yapabilirsin.

    bu arada şu 10 yıl askerlik muhabbetine de açıklık getirmekte yarar var. isviçre'de ister askerliğini tek seferde uzunca bir sürede yaparsın, istersen önce 18-21 haftalık bir eğitim alır 260 günlük süreyi doldurana kadar her yıl 14 gün yaparsın, 8 ila 10 yılda görevini tamamlarsın. işin güzel yanı bu 14 günlük dönemlerde de çalıştığın yer sana maaşını ödemeye devam eder, bu günlerde izinli sayılırsın.

    wikipedia linkini de verelim tam olsun:

    http://en.wikipedia.org/…litary_service#switzerland

    ekleme: isviçre yazılan entry uçmuş. ama her ihtimale karşı dursun bu entry burda...
  • norveç değildir. norveç'te pasifistler 12 aylık askeri olmayan sosyal hizmet yapabilirler.

    finlandiya da değildir. finlandiya'da isteyenler 270 gün silahsız hizmet ya da bir yıl sosyal hizmet yapabilirler.

    kaynaklar:
    http://en.wikipedia.org/…ki/military_service#norway
    http://en.wikipedia.org/…i/military_service#finland
  • (bkz: israil)
  • polislerin askerlikten muaf olduğu devlettir.

    (bkz: yırttı yani)
  • yapmayıp askerlikten kaçarsanız, peşinizden gelen polisinin, seksek oynarken ayağının takılıp düşerken ateş alan silahıyla başınızdan vurabileceği devlettir..

    (bkz: mahir zorbey demirkaya)
hesabın var mı? giriş yap