• şu hayatta her şeyi yaparım ama rezaletli, hak yemeli başlık açmam diyordum. sonuçta insanız ve kendisi de ticaretle ilgilenen bir insan olarak, her türlü problemin, rezilliğin, hak yemenin diyalog yoluyla çözülebileceğine inanırdım.

    3 haftadır da inanmaya devam ettim. inanın çok çaba sarf ettim. sayısız telefon konuşması, twitter mesajı, müşteri hizmetleri mesajı derken artık önümüzdeki hafta direkt mahkemeye gidiyorum. bayağı bildiğin gasp var çünkü. videolu kayıtlı belgeli hırsızlık-gasp karışımı bu olayı aydınlatalım. csi maltepe.

    22 mayıs 2018 tarihinde hepsiburada'dan şu ürünü sipariş ettim ve doğal olarak ödemesini yaptım. bu tür alışverişlerde genelde satıcının hepsiburada olmasına özen gösteririm. karşımda her zaman ulaşacağım bir muhattap olsun, stoktan hemen çıkışı yapılsın diye. bu arada teslimatı yapan da hepsiburada. bu da önemli. sipariş no:73082986

    gördüğünüz gibi sipariş ettiğim ürün bir adet soundbar ve subwoofer. alınan şey çok net.

    ürünüm 25 mayıs 2018'de benim ofiste olmadığım bir sırada teslim edilmiş. ofise geldim, bana hepsiburada'dan bir koli geldiğini söylediler. uzaktan baktım kutuya büyükçe bi kutu ama ulan dedim o kadar uzun soundbar'ı bu kutuya nasıl soktular. acaba 2 parça mı falan. neyse geldim kutunun başına. gelen kutu şu.

    subwoofer gelmiş, tertemiz. içi falan köpüklü aşırı korumalı falan çok güzel de, soundbar nerde lan? başka koli teslim ettiler mi dedim, yok hayır tek koli geldi dediler.

    aradım tabi hemen hepsiburada'yı. işte kaydınızı alalım, size dönelim falan klasik. eksik aparat gelmiş olarak kaydınızı açtım diyor müşteri temsilcisi arkadaş. dedim ki eksik aparat yok, eksik aparat nedir? atıyorum kutudan bir vida çıkmaz, ayağı çıkmaz falan filan. burada eksik aparat yok. eksik kocaman bir koli var. gelen kutuda her şey tamam.

    uyarmama rağmen, bizim seçeneklerimiz kısıtlı diyip bu şekilde açtılar kaydı. 2 gün sonra otomatik bir mesaj. ürününüzde eksik aparat tespiti için lütfen koliyi bize gönderin biz bakalım. lan? eksik yok ki bana gelen kutuda neye bakacaksın arkadaşım. bana gelmeyen kocaman koliye bakman gerekiyor.

    bu şekilde başlayan süreç, açılan ve kapatılan bir sürü şikayet kaydı. buyurun.

    twitter'a hepsiburada'yı mentionlayıp yazdım. kesin döneceğiz, mutlaka döneceğiz, hala inceliyoruz diye diye günler geçti. en son bu cuma sabah gizem hanım diye bir arkadaş aradı. güzel güzel tekrar anlattım. dedim bugün sizden haber bekliyorum artık. tamam dedi mutlaka haber vereceğim size saat 17:00'ye kadar.

    saat 16:40'da mesaj attım, bakın gizem hanım mesainiz bitmek üzere halen aramadınız dedim. ne cevap verildi, ne kimse beni aradı.

    en son bomba. zaten artık bizi mahkemeye götürecek olan da budur. şu şekilde bir email aldım biraz önce.

    ''değerli müşterimiz,
    73082986 nolu siparişiniz ile alakalı işlem başlatılabilmesi için kargo
    firması tarafından düzenlenmiş olan durum tespit tutanağınızın bulunması
    gerekmektedir. tutanağınız mevcut değil ise yardımcı olamayacağımızı
    üzülerek belirtmek isterim.
    tutanağınız mevcut ise islem@hepsiburada.com mail adresimize
    göndermenizi rica ederiz.
    anlayışınız için teşekkür ederiz.
    saygılarımızla.''

    maili atan mehmet albeniz. hepsiburada çalışanı. yani diyor ki biz senin paranın üstüne çöktük haftalar önce, malını da vermedik, seni gasp ettik ve senin bunun için yapabileceğin hiç bir şey yok.

    allahtan teknoloji diye bir şey var. allahtan ofisin her yerinde kamera var. yoksa bayağı bayağı paramızın üstüne çökecek, onu da geç yalancı dolandırıcı muamelesi gösterecekler. ulan bi kere, parasını verdiği ürünü teslim alan hangi insan evladı sizi 10 kere arayıp, 5 tane şikayet kaydı oluşturup, üstüne de twitter'dan yazar. yani bu dolandırıcılık yöntemi bile değil.

    oynat uğurcum 1

    beyaz fiat fiorino, plaka 34 yr 1218. abimiz iniyor.

    oynat uğurcum 2

    abimiz, çalışan arkadaşlarımızdan birine teslim ediyor koliyi. bunun neresine ne tutanağı tutacakmışız tam olarak?

    valla ben çok yoruldum, neredeyse 1 ay oldu. elimden geleni yaptım. mahkeme yolları bizi bekler.

    edit 1: arkadaslar bir sürü mesaj aldim. cok tesekkür ederim cogu pesini birakma sonuna kadar git seklindeydi. entryde yazdigim halde sanirim basliga yazan iki kisi konuyu anlamamis, baska soranlar da oldu.

    -hepsiburada senin calmadigini nereden bilsin.

    olum bu cok acayip lan iste. yani bence buna cevap vermek zorunda olmak bile assagilik bi durum. mesela nasil bir hayat yasiyoruz saniyorlar. evli barkli isinde gucunde adamim gelen maili gorunce cildirdim, insanlar nasil bir sirket ile muhattap olduklarini bilsinler belki baslarina benzer bir sey gelir diye buradan paylastim. isim gücüm yok haftalarca deliler gibi hepsiburadayi kandirmak istiyorum hem de parasini verdikten sonra.

    neyse ben daha kisa net cevap vereyim. hepsiburada nereden bilecek benim onu kandirmadigimi. suradan bilecek. urun teslimat sayfasinda ve bana teslim edilen kolinin ustunde kocaman ‘1 koli’ diye yaziyor. yani zaten 1 koli olarak cikmis depolarindan. ıkincisi de kamera kayitlarina bakarak da benim iki koli almadigim gorulebilir. olum benim bildigim dünyada cogu ülkede suc ispat edilir, sucsuzluk degil de neyse bu gibi ütopik beklentileri gecip, yasadigimiz ülkenin gerceklerini bilerek diyorum ki tek koli cikmis depodan, hem onlarin kayitlari hem video kayitlari kaniti zaten bunun. ortada olmasi gereken 2.koli yok. bunu boyle aciklamisim adam bana comar demis hepsiburada bana neden güvenecekmis. vay arkadas.

    edit 2: arkadaslar ortada bir kargo firmasi yok. satici da teslim eden de hepsiburada. zaten bi kargo firmasi olsa hepten bitmistik. onlara sucu atip uzatacaklardi. teslim eden hepsiburada express.

    edit 3: yok hayir henüz arayan soran yok hepsiburada’dan.

    edit 4: olay ilginc bir hal almaya basladi. genel müdürlükten bir arkadas aradi. detaylari okumus olayi bilerek aradi. girislerinizi yaptim dedi bugün dedi en gec yarin eksik ürününüz sizde olacak. tamam dedim tesekkürler. tam gelip edit yapacaktim bir cep telefonundan arandim. depo calisaniymis arkadas. dedi ki bugün gelsek ofiste misiniz. evet dedim ofise gecicem zaten evime yakin kac gibi gelirsiniz falan dedim. yine de tabi artik temkinliyim ya fena derecede, dedim soundbar’i getiriyorsunuz degil mi, yok be abi soundbar degil baska bir sey bu dedi. okur musunuz kutunun üstünde ne yaziyor dedim hatta dedim resmini atar misiniz whatsapp’dan. bugün getirecekleri ürün buymus arkadaslar.

    olum köpegimiz var ofiste kablosuz bir soundbar alalim diye ciktigimiz bu yolculuk, dügünlere, sünnetlere amfi kiralamaya evrilecek bu gidisle.

    tekrar iptal ettiler bunu da. tekrar aradi genel müdürlükten ayni arkadas. ben ilgilenecegim dedi yarin aksama kadar ürünü size ulastirmaya calisacagiz.

    gelisme oldukca editleyecegim.

    edit 5: hepsiburada ürünün teslimini aksam 19:00 civari yapti arkadaslar. ben uzaktaydim kardesime teslim ettiler. genel müdürlükten esma hanim bizzat ilgilendi sagolsun.

    mutlu ya da rahatlamis durumda miyim? alakasi bile yok. zaten benim olan essegi bulunca sevinecek degilim. ciddi tadimizi kacirdi bu is. gelen paketi kabul etmeyip daha fazla muhattap olmak da icimden hic gelmedi. yoksa fazlasini kesinlikle hak ettiler. herneyse olan oldu, bu entry de burada ibretlik dursun.

    yalniz bu vesileyle cok kafanizi sisirmeden iki kelime etmek isterim.

    yasim 34. yaklasik 5 yil amerika’da yasadim. mba yaparken esimle tanistik döndük beraber. kendi capinda ufak bir sirketimiz bir köpegimiz bir de 14 aylik bir kizimiz var. sözlükte cok aktif bir insan degilim, genelde bilgi edinmek icin bir seyler ögrenmek icindir sözlük benim icin.

    amerika’da bu olayi yasamis olsaydik olacak olan suydu. ilk gün kargom eksik derdim, ikinci bir soruya muhattap olmadan muhtemelen ayni gün eksik parca gelir olay kapanirdi. burada olanlar sayesinde bu olaya benden cok sinirlenen mesaj atan yüzlerce insani tanima firsatim oldu. neredeyse 1000 kisi favorilerine almis. isini düzgün yapmayan bir sirket, bir sürü iyi niyetli düzgün insan tanimama vesile oldu. yardim etmek isteyen avukatindan, hepsiburada ceo’sunun email adresini verene, tüketici haklari detaylarindan, nereye nasil basvuru yapmam gerektigini anlatana kadar neler neler. gercekten cok güzel insanlarsiniz. insan güclü hissediyor. tesekkür ederim.
  • kargo numarasıyla sorgulama yapıp tek koli mi 2 koli mi bakın. ondan sonra ona göre hepsiburadayla iletişime geçin
  • ağır rezalet. hepsiburada'dan yüklü miktar alışveriş yapmam lazımdı ki artık yapmayacağım bu ne? arkadaşın allahtan kamera kaydı var. haneye gelseydi ne kamera kaydı var ne bir şey. ki bunun paylaşılacak dereceye getirilecek kadar insanı zorlamaları ayrı bir rezalet. tespit tutanağı nedir ya kargo gelir alırsın ve biter, kargocu senin ürünü açmanı bekleyemez hiçbir adreste.

    eşe dosta yayıyorum bu rezaleti. çirkin bir hareket. 5 bin lira ya, az buz değil, skandalın böylesi...
  • sinir bozucu. hepsi burada pahada ağır harcamaları bizden yapmayın diyor resmen.
  • hepsiburada'dan en son 5 yıl önce babama bir telefon almıştım. siparişi verdikten 16 gün sonra elime ulaşmıştı ürün. müşteri hizmetleride 1 gram olsun işe yarar bir bilgi vermemişti. o gün bugündür hepsiburada denilen dolandırıcı siteye bulaşmıyorum. aklı olan da bulaşmasın zaten.
  • klasik hepsiburada rezaleti.. son yıllarda iyice bokunu çıkarttılar.. size de geçmiş olsun..
  • malzemeden çalmışlar mk.
  • (bkz: up) diyelim bir faydamız olsun, insanlar da bir daha hepsiburada'dan alışveriş yapmamaları gerektiğini görmüş olsun. 5 bin liraya hoparlör alacak hayata sahip insanları da görmüş olduk bu arada*
  • 4.500 tl'ye soundbar, hem de netten. fakir olduğumu hatırlattı. `:(`
  • hepsiburada bu satış sitelerin en problemlisi. geçen aradığım ürün sadece burada diye ilk kez alışveriş yaptım. aynı anda n11 den de bir ürün sipariş verdim. o ürün iki günde elime geçti. iki gün denedim kullanmadım. iade ettim satıcıya ulaştığı. anında iadem kabul edildi. bir saate de param geri yattı.

    ama hepsi buradaki on günde yanlış olarak geldi. kargo görevlisinden teslim almadım. kargo ücreti da beni kandırmaya çalıştı alın iade edin diye. telefon üstüne telefon derken bir buçuk ayda teslim bile almadığını belli olan ürünün parasını zor aldım. gittigidiyor'da da daha önce sıkıntı yaşadım kargoya verilmiş gibi yapılan bir üründen.ama mentionlayınca dakikasında dönüş yapıp 24 saat içinde düzenbaz satıcının haksız oldugunu tespit edip paranın geri iadesini sağladılar. diyeceğim o ki online satış sitesi olarak asla hepsi burada tercih etmem.
hesabın var mı? giriş yap