• başlığı görünce konu hakkında bilgi sahibi olmayanlar, kesin özel üniversitedir demişlerdir sanırım. ama bu üniversite istanbul teknik üniversitesi ne yazık ki. 5 gün sürecek bahar şenliklerine eğer tek gün için bilet alacaksınız bazı günler günlük 20 lira, bazı günler 15 lira, 5 günlük kombine diye bir şey varmış o da 70 lira.

    şenlik sayfası şu:

    http://www.itufest.itu.edu.tr/#tab1

    şimdi gelen gruplara bakıp, sezen aksu’ya, teoman’a 20 lira çok mu diyenler çıkabilir, ben gördüm bolca o arkadaşlardan. o kişiler şunu unutuyorlar, üniversite bahar şenlikleri kar amacı gütmeden , finaller öncesi öğrenciler stres atsın , eğlensin , sosyalleşsinler diye yapılır. ben zaten orada yazılı olan gruplara 20-30 lira verip elbet bir yerde konserine gidebilirim. hedef kitlesinin %99 u öğrenci olan bir şenlik nasıl olur da gün başına 20 tl fiyat koyabilir, bu kadarını ben yalnızca itü 'de gördüm. eğer maliyet çok fazla oluyor, bütçe yetmiyor deniyorsa 5 gün yapma da 3 gün yap olsun bitsin. öğrencilerin sırtından kar elde etmeye çalışılıyor açıkça. prensip olarak bahar şenliklerinin paralı olması tartışmaya açık bir konu değildir zaten.

    peki diğer üniversitelerden örnekleri yazalım bakalım onlar ne yapıyor ; (eğer yanlış bilgi varsa mesaj atın düzelteyim, eklemek istediklerinizi de altına ekleyeyim. ayrıca bu verilerin bir kısmı geçen seneden alınmıştır, bu sene de üç aşağı beş yukarı aynı olacağını tahmin ediyorum )

    orta doğu teknik üniversitesi - ücretsiz
    ege üniversitesi - ücretsiz
    dokuz eylül üniversitesi - ücretsiz
    istanbul üniversitesi - ücretsiz
    marmara üniversitesi - ilk 4 konseri kendi öğrencisine ücretsiz
    ankara üniversitesi - kendi öğrencisine ücretsiz
    hacettepe üniversitesi - ücretsiz(2012) edit: bu sene ücretli olmuş.
    erciyes üniversitesi - ücretsiz
    çukurova üniversitesi-- ücretsiz
    akdeniz üniversitesi - ücretsiz
    bolu abant izzet baysal üniversitesi - ücretsiz
    afyon kocatepe üniversitesi – ücretsiz
    balıkesir üniversitesi - ücretsiz
    kocaeli üniversitesi - ücretsiz
    çanakkale on sekiz mart üniversitesi - ücretsiz
    sakarya üniversitesi - ücretsiz
    pamukkale üniversitesi – ücretsiz
    selçuk üniversitesi-- ücretsiz
    trakya üniversitesi - ücretsiz
    muğla üniversitesi - 2010 da yapılan boykottan sonra ücretsiz
    .... bu böyle gidiyor.

    kötü örnekleri de yazalım
    ankara üniversitesi - dışarıdan gelenler için öğrenci 15 , tam 25 lira (2012) (2013'ün iptal edildiği yazıyor)
    marmara üniversitesi - dışarıdan gelenler için tam 39.50 tl, öğrenci 14.50 tl (2012 verileri)
    itü - itü öğrencisi 20, dışarıdan tam 40 , öğrenci 30 lira

    yıldık teknik için ek bir parantez açmakta yarar var. zannediyorum geçen yıla kadar ücretsizdi fakat iki yıldır ücretli. buyrun sayfası burada;

    https://www.facebook.com/…47718/?hc_location=stream

    yıldız teknikten arkadaşlara çağrım şudur ; bu sene henüz ciddi rakamlara satılmıyor olabilir biletler fakat ileride aynen itü'deki gibi günlük 20 lira gibi rakamlara çıkacaktır emin olun. eğer şimdiden tepkinizi koymazsanız bu festival olayının önünü alamazsınız. o nedenle bu festivali boykot etmelisiniz , festivalin ücretsiz olması sunulan bir nimet değil , üniversite öğrencilerinin en doğal hakkıdır.!!

    boykot için uğraşan arkadaşlar da var, ona da şu linkten ulaşabilirsiniz;

    https://www.facebook.com/…/147619872084636/?fref=ts

    bu listeyi hazırlarken şenliklerin facebook sayfalarına girdim çoğunlukla. eğer orada yazmayıp ücretli olan varsa onu da yazın. bu başlığı güncel tutalım , insanlar görsün o yüzden aklınıza bir şey geliyorsa yazın.

    gelecek potansiyel eleştirilere şimdiden cevap: paralı olması iyi bir şey apaçiler giremiyor diyenlere cevap; böyle elitist düşünerek bu sorun çözülmez. şimdi 20 lira oldu da çok “seviyeli”, “cool” bir ortam mı olacak zannediyorsunuz? gayet de geçen sene olduğu gibi saçma sapan bir ortam olacak.
  • çomü'de günlüğü öğrenciye 1 tl, halka 5 tl olan şenlikler.
  • kocaeli'nde ücretsiz fakat okul kimliği + nüfus cüzdanı (ehliyet kabul değil, pasaportu bilmiyorum) olmadan kampüse giriş yapılmıyor.

    not: okul kimliği derken; herhangi bir okul kimliği ile giriş yapılmadığını belirtmek isterim. yalnızca kocaeli üniversitesi öğrencileri girebiliyor.
  • öğrenciyi soyan üniversitedir. ya 70 tl nedir pardon ama? sdü öğrencisiyim şahsen bizde bahar şenlikleri ücretsiz. ayrıca sezen aksu gibi bir sanatçı geliyor.
  • birinci öğretimlerden harcın kaldırılması ile birlikte hiç var olmayan mali dengeyi aynı seviyeye getirmek amacıyla yapılmış eylemdir...
  • normalde bu tarz etkinliklerde paranın öğrencinin cebinden çıkmadığını bilmeyen üniversitedir. şenlik vs. durumunda birkaç sponsorla anlaşılır (bkz: sütaş ayran) onlar sana parayı ve reklamını yapman için belki ürününü verir karşılığında bir stand açar teoman, sezen aksu artık kim geliyorsa da parayı onlara sponsorlar verir. özelleştirmek nedir lan bahar şenliğini?
  • koç üniversitesi 96 tl ile görüyorum ve arttırıyorum diyerek bu alandaki kazıkçı liderliğini pekiştirmiştir.
  • bahar şenliği olmayan okulların öğrencilerini kıskandıran üniversitedir.
    şenliğimiz olsa da 70 tl versek.
  • "paşa paşa evlerinde otursunlar zaten 3- 4 yıla para ödemekten bıkar gençler kimse gelmez biz de kaldırırız" diyen üniversitedir. amk bir tane şebnem ferah gelecek, bir tane de duman. aralarada da emre aydın çıkacak. neyin parası bu?
  • kocaeli üniversitesi bedavadır ama adamın gotünden kan alır. illaha kimlik + öğrenci kartı şart. belki ben öğrenci kimligimi kaybettim ama paso var.. yok ille o kart olacak. 2 sene önce başka bir üniversitede okuyan arkadaşımızı içeri sokabilmek icin canımız cıkmıştı. ulan sanki içeride seçilmiş kişilere dünya sırlarını acıklayacaksınız.
hesabın var mı? giriş yap