• acayipli film.

    justin longu maaşallahlı filan beğenirken, çemçük ağzı yüzünden soğumama neden olmuş film olarak da tarihe geçebiliriz.

    trendeki bir sahnede marina bramoviç'in ulay babayla performansı geldi aklıma. (hani bunlar çıplak ve çok az bi mesafeyle karşılıklı duruyolardı kapıda, millet de bunların arasından geçiyodu filan)

    dialogların bazıları epey güzel. ama bi yarım yamalaklık var filmde. inception gibi rüya/gerçek ikileminde bırakıyor. sonu hele... gıcık ötesi. "nörüyo orda" diyesim geldi. anladım ki ben bi komşu teyzeyim ve kör göze parmak şeklinde, neticeyi bilmek istiyorum. bu haliyle kalınca, çocukları dürtükleyip " e nooldu şimdi" diyen ve çekirdeğin çöpünü püh diye tüküren, hafif kilolu bir kadına dönüşüyorum.

    justin long'a noolmuş ya... üzüldüm bak. o ağız, alt dişler...bi bombe böyle çirkin çirkin. bi de mat ve açık pembe ruj mu sürmüşler naapmışlar. hd gözün kör olsun!
  • ilginçli film. paralel evren mantığı kurgu düzenine uyarlanmış. ilişkiler hakkında bilim kurguya çalan paralel evren ve zaman yolculuğu gibi kavramlara göz kırpan sınırlı üretim filmlerden biri.

    --- spoiler ---

    hangi filmden doalyı olduğunu bilmiyorum ama bazen bana da oluyor, birini durdurup "where is my money bitch!" demek istiyorum. filmde bunu görmek hoş bir tebessüm ettirdi*.

    --- spoiler ---
  • zamanla hakettiği değeri bulacak gibi geliyor bana bu bağımsız film. kült olabilecek kalitede. richard linklater'ın before serisini sevenler izleyebilir.
  • tek kelime ile mukemmel bir anlatima sahip, saglam diyaloglari ile insani kendine ceken guzel bir film. muzikler de o kadar ozenle secilmis ki, her sahne adeta sizi icine cekiyor. ask, karmasikligi, bunalimlari, pismanliklari ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi. tekrar izlenesi filmlerden. puanim 9/10...
  • en beğendiğim filmlerin arasına girmiş olan yapım. kendimden o kadar çok şey buldum ki anlatmamın imkanı yok.

    3 seneden uzun bir sürecimi film olarak izledim gibi hissettim.

    8/10
  • (bkz: sozin's comet)
  • moleküler biyolojide tek hücre jel elektroforezi testinin bilinen adı. ing kuyruklu yıldız anlamına gelmektedir. bu test sonucu incelenen hücreler kuyruklu yıldıza benzediği için bu adla anılır. dna hasarlarını tespit etmek için kullanılan bir indikatör testtir. dna hasarı olan hücreler kuyruklu yıldız görünümündedir. kuyruk uzunluğu, kuyruktaki dna miktarı gibi belirteçleri vardır.
  • sam esmail'in yazdığı yönettiği filmdir efenim. (ayrıca kendisi emmy rossum'un sevgilisiymiş bu dedikodu da burda dursunlawkeşl ) ilk filmi desek doğru olur herhalde bundan önce kısa film yönetmişliği varmış ama uzun metrajlı ilk filmi, ayrıca senaryosunu yazdığı da ilk film. bir yerlerden esinlendiyse bilemicem ama, ben bu tarz romantik film izlememiştim. oldukça orjinal buldum. bu kadar sevdiğim bir filmin yönetmen için ilk olması da beni daha da çok etkiledi. uzun zaman sonra izlediğim en güzel romantik filmdi kesinlikle. dolu dolu bir filmdi. kurgusu ayrı, replikleri ayrı güzeldi. bu film, bu kurguyla aktarılmamış olsa bile sadece replikleri sayesinde bile seveceğim film, kurgusu sayesinde gözümde inanılmaz şekilde değerini arttırdı. hele de günümüzdeki romantik filmlere bakıldığında aynı şeylerden ölecekleri duruma gelmişken, bu filmin yeri baya ayrı tutulmalı. gömenlere küfür ede ede bakarım onu da söyliyim.

    emmy rossum, çok güzel film tercihleri yapıyor, umarım bu şekilde devam eder. kendisinin oyunculuğunu çok beğeniyorum, oynasın izliyeyim, bakim tekrar tekrar izliyeyim. fazlasıyla bir sempatikliği var, bu kadını sevmemek mümkün değil kanımca.

    justin long, bu adam ne izlesem var. her zaman karşıma çıkar ama hiç bir zaman o kadar da ilgimi çekememişti. comette ciddi anlamda oyunculuğunu beğendim. hele de son sahne de kendisi beni ağlattı. çok güzel bir tercih olmuş bu film için.

    spoiler vermeden filmin sonu için bir iki bir şey diyeyim, bazılarına "yaa bu ne" dedirtecek olabilir. ama ben sonuna bayıldım, başka türlü bitseydi bu kadar da etkilenmezdim. tam da olması gerektiği gibi bir son oldu. böyle benim gözleri doldurdu bıraktı beni film saolsun...
  • bilim kurgumsu hafif paralel evrenimsi aşk filmi.

    farklı bakış açıları sunulmuş. bir hikayeye başından sonundan ortasından gelişi güzel birbiriyle size farkedilmeden bağlanmış sahneler. farkedilmeden derken eşek gibi anlıyorsun tabii nereye gittiğini zamanda ama konu olarak konuşmalar olarak mahiyetinde demek istediğim daha çok.

    bir de son zamanlarda rüya konusunda gerçeklikle ayrıştırmakta güçlük çekerken hatta daha dün birinden daha yeni ayılmışken; bu filmi açıp ilk cümlesini duyunca garip bir etkiyle bağlandım.

    (bkz: this is not a dream)
  • ilişkiler temalı gerçekçi filmleri sevdiğimden beni de kendine hayran bırakmış bir film. sanırım ilk 10'uma girer.
    kurgusu, castı, müzikleri, görüntüleri harika. ama tavsiyem sevgili ile izlenmemeli, çünkü filmde öyle yoğun bir hissiyat var ki sevgiliniz ya da siz olaya bu kadar dahil değilseniz can sıkabilir.

    --- spoiler ---

    elamanın kıza evlenme teklif etmek üzereyken dile getirdiği replikler şahane ve şairaneydi. tüyleri diken diken etti.

    --- spoiler ---

    yani çok iyi film. izleyin, izlettirin.
hesabın var mı? giriş yap