• orginal adı, don't f**k with cats.

    netflix'in mini dizi, belgesel türünde hazırladığı, gerçek olaylar ve kişiler üzerine kurulu 3 bölümlük yapımı.

    kısaca özetlemek gerekirse; narsist bir manyağın (ağız dolusu küfür içerir) yayınladığı, kedi işkencisi içeren videonun peşine düşen birbirinden bağımsız facebook kullanıcılarının olayların gelişimini anlatmasına dayanıyor.

    neflix bağlantısı
  • az önce izleyip bitirdiğim ruh hastası ama bir o kadar da sürükleyici belgesel filmi. olayların gerçek olması ve facebook gurubunun luka'yı takip ediş biçimleri inanılmaz rahatsız edici bir durum. kim daha sakat anlamadım luke'mi yoksa takip edenler mi?!? sosyal medya hesaplarımı gözden geçirmenize neden olabilir bu belgesel.

    --- spoiler ---

    bir örnek vermek isterim, luke bir foto paylaşıyor, taş bir merdivende oturuyor, arka planda trafik ışıkları ve bir ağaç var. ağaç yapraklarından mevsimi trafik ışıklarından ülke ve şehir bulunuyor, google map üzerinden herkes sokak sokak bu merdivenleri arayıp sonunda buluyor. oha lan bütün şehirden bahsediyoruz.

    --- spoiler ---
  • bir vaka düşünün ki herkes suçlu* .

    sapık gibi(gerçek anlamda) 18 ay katili takip eden antisosyal stalkerlar mi dersiniz, işini düzgün yapmayan polisler mi, sosyal medya linç ekibi, katilin anası, önüme gelene bin tekme modundaki motorcular, ve tabi ki katil arkadaş mı... hepsi suçlu. hepsi aptal.

    ama sürükleyici hikaye, ben beğendim. ara ara vay anasını sitim dediğim kısımlar da oldu. ben beğendim. ama siz siz olun sosyal medyada manyak topluluklara bulaşmayın* veganlara et videosu yollamayın falan felan.

    aklıma takılan tek şey, daha ilk kedi videosunda bu piçin ip adresini alamazlarmıydı düşüncesi. amınakoduklarım süpürge forumlarına bile girmeyi akıl ediyor da basit bi youtube hesabının ip'sini ele geçirmeyi akıl edemiyor. teallam.
  • bir luka magnotta belgeseli. netflix'ten izlenebilir.
  • gerçekten başarılı bir yapım, kan donduran bir hikayeyi anlatan belgeseldir.

    bir narsist psikopatın seri katile dönüşmesi ve internette, bir facebook grubunun bu saykoyu kedilere yaptığı işkencele videoları ile en başında keşfederek takibe başladığı zamanları anlatmaktadır.
  • 3 bölümlük bir netflix belgeseli.

    son zamanlarda izlediğim en başarılı yapımlardan. gerçek kişiler ve gerçek bir hikaye söz konusu. bir sosyopatın hikayesi anlatılıyor.

    kesinlikle izlenmeye değer.
  • uykuya dalarken şöyle bir bakayım diye açıp, sabaha kadar üç bölümü izlemiş bulundum ve çoğu yerinde hissettiğim üzüntüden midem bulandı diyebilirim.

    hayvanlara eziyet konusunu bir değil iki adım öteye taşımış olmasıyla sevindirici bir yapım bence.
    hayvanları öldüren kişilerin, aslında insanları öldürmek için prova yaptıklarını uzmanlar söylemekten yıldı, ama ne yazık ki hâlen hayvanların yaşam haklarını korumaya yönelik çok da ilerleme katedemedik. dizide bunu kanlı canlı (mecaz yok) cinayet örneği üzerinden, polisiye belgesel formunda gayet etkileyici şekilde gözümüze sokmuşlar, umarım çıkmaz..

    --- spoiler ---

    spoilersız olmaz!

    narsisist bir manyak, kendisini çok ünlü bir model olarak göstermek için başkalarına ait binlerce fotoğrafı shoplayıp internette paylaşıyor, yüzlerce farklı kullanıcı adıyla yorumlar yaparak başlıyor "ünlü" olma çalışmasına. sonra iki minik kediyi plastik poşetin içine koyup vakumlayarak öldürdüğü videoyu paylaşarak hayvanseverlerin dikkatini çekiyor. hayvanseverler onu bulmayı kafaya koyup feysbukta grup oluşturuyorlar ve manyağımız küvette kedi boğduğu ve pitona kedi yedirdiği videolarla hatırı sayılır bir kalabalığı peşine takıp onlarla oyun oynuyor. ama hayvanseverler kararlı, bu manyak insan öldüreceğini çok belli eden tehlikeli biri ve onu bulmak için dünya çapında seferber oluyorlar..
    çok geçmeden aynı manyak bir insanı öldürdüğü videoyu yayınlıyor (ve hayvansever grubun polise yaptıkları uyarılar dikkate alınmadığı için oluyor bu!). cesedini parçalayıp gövde kısmını çöpe bırakıyor, kolları ve bacakları da siyasi parti başkanlıklarına gönderiyor (duymayan kalmasın diyor yani.. ).
    polisi peşine takan manyak toronto'dan paris'e gidiyor??? paris'e daha gelmeden fransız polisi bilgilendirildiği halde adamı havaalanında, otelde ve sonra misafir olarak kaldığı evde bulamıyorlar???
    bunu anlayamıyorum o yüzden soru işareti...
    sonunda kendini bir internet kafede (ve bir türk'ün işlettiği internet kafede jsnsjkdkdkl) zorrrrla yakalatıyor.

    hayvansever grup üyeleri, polis ve annesiyle yapılan çekimlerde sürekli "ama biz de onun ilgi arsızlığını coşturduk, onu meşhur ettik ve bir cinayet işlendi" temalı konuşmalar oluyor. grubun stalk konusunda yaptıklarının yanlış olabileceğine yönlendiriliyor izleyici ama ben öyle düşünmüyorum. stalk iyidir. kimse ilgilenmese o manyak daha kötü şeyler yaparak dikkat çekmeye çalışacaktı diye düşünüyorum.

    soru:
    -annesine gönderilen videodaki son kısımda görülen üçüncü el nedir?? ve bunu neden daha önce grupta videoları inceleyenler göremedi??

    -grubun kurucusu olan kadının çalıştığı kumarhanede gizlice çekilmiş videosu sonrası neden güvenlik kamerası kayıtlarına bakılmadı? manyağımız biri tarafından buna zorlandığı yalanını yavaş yavaş belli ederken bunu yapmalarını beklemiştim..

    -polis kayıtlarında cinayetten birkaç sene önce miami'de kumsalda dövülmüş ve tecavüze uğramış halde bulunduğu anlatıldı. bu manyağın "kendisini bu cinayetlere zorlayan çok korkulası kişi" planının parçası mıydı ki acaba??

    --- spoiler ---
  • dün netflix'de görünce konusu ilgimi çektiği için başladığım sonrasında aşırı saran netflix belgeseli. yapılmış bütün seri katil belgesellerini izlemiş olabilirim, henry lee lucas'dan sonra luka magnotta en kötülerinden biridir bence. kendini bu işe adayan, araştıran, uyaran insanları da tebrik ediyorum. onlar olmasaydı bu iş olduğundan daha da kötü sonuçlanabilirdi.

    --- spoiler ---

    kafama takılan bir kısım var. manny gerçek değildi tamam ama videodaki 2. el kime aitti? orada biri vardı, bu net. kafamda deli sorular.
    --- spoiler ---
  • “don’t fuck with turks“ şeklinde düzeltilmesi gereken dizi/belgesel mini serisi.
  • son zamanlarda izlediğim en güzel ve heyecanlı belgesellerdendir. hakikaten belgeselin sonunda anlatıcılar dönse ve anlattığımız her şey kurguydu dese ayakta alkışlardım. böyle bir olayın tüm ilginçlikleriyle yaşanmış olmasi bile akılalmaz.

    --- spoiler ---

    sapığı yakalatan türk abimize de alkış. astırdı bayrakları...
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap