• paolo barzman'ın yönettiği, susan sarandon, max von sydow, gabriel byrne ve christopher plummer'ın oyunculuk dersi verdiği 2007 yılı kanada yapımı film.
    türkiye galası 6 nisan 2008 akşamı yirmi yedinci uluslararası istanbul film festivali'nde gerçekleştirilen film aslen matt cohen isimli yazarın romanından uyarlanmış:
    ikinci dünya savaşı'nda esir kampından kurtulmuş üç kişi yıllar sonra bir araya gelirler. geçmişten gelen bütün travmalar ağır ağır perdenin ardından gün ışığına çıkar ve peşinden acı dolu satırları sürükler. ve olaylar gelişir...
    izleyenin hayatına iz bırakan nadir çalışmalardan.

    --- spoiler ---
    - "tanrı'ya inanıyor musun?" diye sorduğunda, "tanrı bana inanıyor mu?" diye cevap verirsem beni bağışla...
    --- spoiler ---
  • hayatta izledigim en iyi 2. dunya savasi filmlerinden biri...
    insanlarin yasadiklari acilari kendi kendilerine nasil sakladiklarinin kaniti, ondan degil mi bir suru aciyi bilmeden buyuyoruz, bizi sakinmaya calisiyorlar onceki kusaklar, kendilerini de sakinaraktan...
  • (bkz: drancy)
  • sakin ve dingin bir film, kurgusu bence gayet başarılı. ayrıca max von sydow mükemmel bir oyuncu değil de ne sormak isterim.
  • dingin kanada görüntüleri eşliğinde güzel kurgulanmış film.

    - you're not supposed to separate the yolks from the whites. that's not why eggs were invented.
  • birilerinin kayıt yapması gerek ki bazı şeyler unutulmasın. birileri o kayıtları kendilerine saklarsa etraf hadiseye kayıtsız kalabilir. bu kayıtsızlığa karşı kaydı tutan lakayıt bir obsesyona girebilir.

    insanların önem verdiği şeylere önem vermiyorsanız bile saygısızlık etmeyin (saygısızlık etmiyorsanız yokmuş gibi davranmayın diyeceğim, zaten film buraya parnak basıyor)

    ve çocukluk, insan hayatının nasıl yönlendirileceğinin örneklerle anlatıldığı bir evredir, dikkat etmek lazım.

    ikinci dünya savaşı zamanlarında hiçbir kampa yolum düşmedi ama, bu filmi seyrederken melanie ile acayip bir emotional arithmetic eşdeşliği kurdum kendime. sır insanı ısırır. dünyada üzerine çevirilmedik film, yazılmadık kitap kalmamış bir sır olsa bile... (*)
hesabın var mı? giriş yap