7 entry daha
  • vakti zamaninda hayatimin tehlikede olmasina ragmen, (bkz: penisilin zehirlenmesi) gittigim devlet hastanesinde beni dokunmadan "muayene" eden, kasik bolgemdeki kizarikliklari gosterdigimde ise odayi terk eden pek "namuslu" turbanli doktoru hatirlatmis rezalettetir. hani biz bu coban gibi gariban olmadigimizdan olayi kazasiz belasiz atlattik. gerci o anki heyecandan veya onceliklerden olsa gerek bu serefsizligin pesini birakmis ve olayi resmi makamlara tasimamistik ya hala icim yanar.

    ama isin kotusu, turban ozgurlugu diye aglasip her seyden yakinan, ama is kendi istedigi "ozgurlugun" kapsama alani disina cikinca da, dahil oldugu toplumdaki tum medeni, ahlaki ve resmi kurallari bir kenera birakip, baska bir insanin -ki kendi inanclarina gore bir allahin kulunun- hayatini tehlikeye atmak pahasina bile olsa kicini donup gidebilen bu tip insanlarin sayisi cok fazla. yani doktor olur erkek hastaya dokunmaz, devlet memuru olur erkeklerin isini yapmaz, erkeklerle ayni ortama girmez, ogretmen olur mesela evrim teorisini anlatmaz, toplu tasima aracina biner yanina oturan erkege sapik muamelesi yapar... kisaca modern hayatin getirdigi her turlu nimetten yararlanmak icin elinden geleni yaparken, toplum icinde yasamanin getirdigi sorumluluklardan tuhaf bir "mantik" kullanarak kacar. sonrada her yerde turban takamadigi icin ben ozgur degilim der. ancak daha da kotusu, tum bu celiskiler kabak gibi ortadayken bu turban saksakcilarinin mizmizlanmalarina ve yalanlarina kanan saftiriklerin sayisi da hic az degil.

    ama tum bunlarin otesinde, turban ozgurlugu yalanini agzina sakiz etmis bu tiplerin tum arsizlikarina ve tum kural tanimazliklarina karsi kimse bir sey demiyor, diyemiyor, yapmiyor, yapamiyor... alin iste yaziyorum buraya... su cobanin hayati ile oynayan o iki turbanliya da hicbir sey olmayacak... hatta o turbanlilar ki, bir insanin yasama hakkina gosterdikleri saygisizlik tum ciplakligi ile ortadayken dahi, kendi "inanc" ozgurlukleri icin saygi bekleyip, kendi inanclari disindaki her seye saygisizlik gostermeye kaldiklari yerden devam edeceklerdir.

    konu ile alakali olmasi acisindan, israrla;
    (bkz: turban ozgurlugu kandirmacasi)
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap