4 entry daha
  • ne hoş bir kavramdır.

    bbc de dün akşam, seçim haberlerini verirken, laik elitler rahatsız şeklinde ifadeler kullandı mesela.

    laik elit ne lan? yuh artık ya yuh artık.

    chp'nin solculuğunun eleştirilmesinde kuşku götürmez bir haklılık payı olsa da, kavramları birbirine katarken ayağınız yere bassın.

    karşında %65 varken sen kalk, laik elitler diye bok at %20 lik kesime. solcusun madem, temel noktalarda birleştiğin her kim ise, onunla birlikte yan yana yürü ki, %65 götümüzde patlamasın hepimizin.

    gerçekten fayda isteyen insan bunu yapar. yeter artık ya abuk subuk etiketler yapıştırma küstahlığını ve cehaletini bir kenara bırakın. akp ye oy veren o "burjuvalar" da laik kendi çaplarında. ama onların derdi din-devlet işlerinin ayrı tutulması meselesi değil; para onların meselesi para.

    utanmasanız bir de akp sosyalist halk partisidir diyeceksiniz. haklın sesiymiş. hatta sosyalist devrim de yapar şu sizin ak parti yakında ha?

    laik elitlere karşı elele, yihuhuhu! halk iktidara geçti oleeeey!

    hadi bbc nin neyi neden söylediği aşikar. peki ya buradakiler? ulan iki kitap okuyup çakma sosyalizm anlayışınızla burada burjuvaziden bahsedip bir de utanmadan, akp ye oy verenlere "naptiniz baba ya" diyen kitleye "yok git de varoşları gez, pis burjuva" diye cahil cahil konuşuyorsunuz. beyaz türkler panikteymiş. beyaz ne lan beyaz ne.

    senin daha halkın h'sini bilmediğin, babandan harçlık aldığın sıralarda arka sokaklarda neler olduğunu biliyordu bu kitle canım kardeşim. hiçbirimizin kapısında bmw si yok, montları çıkarmadan kıçımız donarak ders gördük amfilerde, işimizden olmamak için hocalara devamsızlıktan bırakma diye yalvardık yeri geldiğinde. istanbul' a gelip, babasının emekli maaşından bir parça harçlık alarak okumaya çalışan arkadaşlarımız oldu. özel üniversitenin ö'sünün yanından geçmedik, maaşımız belli, babamızdan da harçlık alarak büyümedik.

    kapanması koşuluyla amerikada master teklif edilenler tanıdık. parasızlıktan o grubun içine girip, sonra ailesiyle bile görüştürülmeyen tanıdık. yeşil'in ne olduğunu okulun kapısındaki jiplerden anladık.

    gönüllü ders verdik mahalle ilkokullarında, mülteci derneklerinde. doğumkontrolü anlattık. dayak yiyen kadına sahip çıkmaya çalıştık. kalkıp da iki skindirik demogoji yapıp burada "burjuvazi" edebiyatı yapamazsın.

    onu bunu sokakta taciz edip, yanından geçerken penisini avuçlamakta bir rahatsızlık duymayan, yanında otururken bacaklarını metrelerce açıp seni rahatsız eden, beyefendi kayar mısınız dediğinde "kes lan" diyebilen adama, açık giyindiğin için sana bokmuşsun gibi bakan tiplere "bu doğru değil" "böyle beraber yaşanmaz" dediğimiz için mi burjuvayız biz?!

    gece eve dönerken güvenli hissetmek istediğimiz için mi burjuvayız biz?

    olmadık lafları yedikten sonra "ne diyorsunuz be siz, utanmıyor musunuz terbiyesiz herifler" diyen bir kadını tekme tokat döven orospuçocuğunu bağrıma basamadığım için mi burjuvayım? bunları "ama devlet iyi eğitim vermedi, bunların suçu değil" diyerek soğukkanlılıkla karşılayamam kusura bakmayın.

    okula gitmeyip, yoksul olup, okula gidip de, parası olup da, adam olamamış tonlarca insanı cebinden çıkaracak adam gibi insan tanıdım. bu götleri bağrıma basarak, onlara saygısızlık edemem.

    tanımadığın insanlar hakkında atıp tutmak risklidir yavrucum. senin bildiğin kadar unuttuğu vardır illa ki birilerinin, bunu unutma.

    sen, akp ye oy verenlerinin tamamının halk dediğin ezilen ve yoksul kesim olduğunu mu sanıyorsun be arkadaşım?

    türkiye'de burjuvazi, tam da o akp ekonomi politikası sayesinde sıcak paradan nemalanan kitledir. tam da akp ye oy veren kitlenin yarısı, o senin burjuvazi dediğin sınıfa oturan kiteldir. beyaz dediğin kitledir. arabasından çıkmayıp, kendi muhitinden çıkmayıp, çocuğunu da nasıl olsa halkın içinde okutmayacak olduğu için, amerika ya göndereceği için, bugün iç rahatlığıyla akp ye oy veren, sıcak para politikasının tadına varan kitledir senin burjuvazi dediğin kitle.

    beyaz türk'ü kim sanıyorsun sen ya?

    uyan uyan. sınıfçılık üzerine iki çakma kitap içinde yaşayıp buralarda bu seçim sonuçlarına verilen tepkiler üzerine onu yedirmeye çalışma.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap