13 entry daha
  • lan ne tas kafali milletmisiz ya (dedirten baslik). hala daha olu karsilastiriyoruz, hala daha senin olun benim olum diyoruz. hala daha 'tasvip etmiyoruz ama' diyoruz. o 'ama' var ya, iste o ama kendinden once gelen cumleyi yok eden bir ama. daha da inanilmazi hala daha sivil ile askeri birbirinden ayiramiyoruz. askerlik zorunlu olmasin dendiginde vatan haini ilan ediliyoruz, vicdani reddi destekledigimizde terore destek veriyor sayiliyoruz, sonra neden hepiniz sehit degilsiniz lan diye bir de kafa tutuluyor ona da aciklama yapmaya calisiyoruz. sanirim bu aciklamalar 'lan ya biraz akil fikir varsa, ya ben o akla fikre ulasabilirsem' seklinde bir enayilikten ileri geliyor.
    savas olmasin diyoruz, ona buna lanet yagdirmaktan geliyoruz, artik bir sey yapmak istiyoruz. oh lanetlerimi yagdirdim, sehitlerime sahip ciktim simdi isime yuruyerek gitmek istiyorum demiyoruz. herkes isine yuyuyerek gitsin istiyoruz. taksimde hrant dink olduruldugunde yollarin kapatilmasina kizan zihniyete 'ehhh be kardesim' diyoruz. karsilastirma tuzagina dusmek pahasina kisasa kisassa istedigin icin yillardir isi olmayan, sokaga cikma yasaklariyla yasayan onca insan var kor musun sagir misin demek istiyoruz.
    buraya cuk oturur: baska turlu bir sey bizim istedigimiz.

    biz (evet biz ulan biz biz biz, icine dahil olmak icin vicdan sahibi olmanin yeterli oldugu bir biz) olulerin karsilastrilmadigi, genc insanlarin olmedigi, olmeye gonderilmek icin ucuz kahramanlik edebiyatlariyle beyinlerinin yikanmadigi bir dunya istiyoruz. hayatin mucizevi birsey oldugunu savunuyoruz. sokakta yururken canindan olan bir insanin adini hepimiziz ulan diye haykiriyoruz cunku sokakta yurumek istiyoruz. rengimiz, kokenimiz ne olursa olsun korkmadan sokakta yurumek istiyoruz. sen daha dun aymissin da kalkmis 'gikini cikaramayan insanlar' demissin. senin alnini karislarlar. gikini cikaramayan o insanlar bunca yildir ifade ozgurlugu icin, daha adil kosullar icin hapislere girmeyi goze alan, baris dedikce iskence goren insanlar. elinde sik gibi zeytin daliyla kalmak sana ozgu canim. gandhi silahlari tutanlari sik gibi birakmisti benim hatirladigim.
    hadi simdi git bagir hepimiz 13 sehitiz diye, biz de bu savasa son vermek icin yollar ariycaz. isin erken biterse arama.
    yetttiniz yemin ederim. capsizliginizla, sigliginizla, uyusmus beyinlerinizle yettiniz.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap