27 entry daha
  • bugun emin colasanin kovulma sureciyle ilgili yazilarindan bir kesit okuyordum, aydin dogan grubu icin "ifade ozgurlugu altinda yayin organlarinda kurtculuk, ermenicilik yapiliyordu" gibi bir ifade gordum. emin colasandan bekledigim absurdlukte birseylerdi bu, ermenicilikin ne oldugunu halen anlamis degilim.

    ama anlayanlar varmis demek ki. hepimiz ermeniyiz demenin altinda ustunde arkasinda onunde yatan bilimum nedeni, yazilmis cizilmis hicbirseyi okumadan, dusunmeden, kendini bir gram gelistiremeden bunu ermenicilik diye siniflandiranlar varmis. sonra da cok genis gonullu olduguklarindan, bunu sineye cekip eyvallah demisler, "simdi sabredip insaniyet gosteriyorum ama gunu geldiginde sizden de bir fedakarlik beklerim" diye ufak bir sart kosmuslar kendilerince. tabii elin gerizekali tavsani sart kosmus dagin haberi olmamis, yani ermenicilik oynayanlar bizim tavsanin tarafindaki aciya pek ragbet etmemisler.

    e denmiyor mu ya, bizim acilarimiza da soyle bir tepki gosterin de samimiyetinizden suphe duymayalim, yanyana yasayalim. dun sizin acinizdi, bugun bizim acimiz.

    eee, ben de hergun senin onun bunun sunun gerizekaliligindan, ahlaksizligindan biktim be. nedir kardesim yeterince protein mi almiyorsunuz, provitamin b5le mi beslenmiyor saclariniz, herseyi biz-onlar sigliginda degerlendirmek icin para mi aliyorsunuz bir yerden, iki gram analiz yapmak kafatasini mi zorluyor.

    madem elmalarla armutlar icice gecmis, alin size pazar bulmacasi: hergun onlarca kisi acliktan oluyor ulkemizde. hastaliktan, trafik kazasindan degil, acliktan. cik disari. hepimiz aciz, fakiriz diye slogan at. sehitler senin acin, acliktan olenler de onlarin acisi, bir zeytin dali uzat. hatta milliyetci degil misin ya, olenler turk vatandaslari iste, hepsi senin acin.

    efendim? aclara uzulenlerle sehitlere uzulenler ayni kisiler olabilirmis, ama surecleri ve altlarindaki dinamikler farkliymis, dolayisiyla insanlarin sokaklara dokulmemeleri bunlardan herhangi birinin mesru gorundugune/kaniksandigina/desteklendigine iliskin bir kistas olamazmis, kaldi ki bir ihtimal ufak bir kitlenin gostermis olabilecegi bir ikiyuzlulugu/tutarsizligi cok genis bir kesime mal etmek icin kanit hic olamazlarmis, hele hele bunun ustunden farazi bir cephelesme yaratip "hakli" tarafin davasini ustlenmek, prim yapmak esseklikmis mi dendi? ha yok denmedi boyle birsey, gaipten sesler duymus olmaliyim, zaten boyle bir cumleyi kurabilecek kadar balik yenilmis olsaydi bambaska seyleri tartisiyor olurduk. kel alaka analoji bitis noktasi. (tanim: kel alaka analojilere gayet acik bir slogan)
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap