• esra hanıma göre bunun için çırpınan binlerce insan var. ekşi sözlük yazarları deliler gibi esra ceyhan olmak istiyor. önce açıklamasının o önemli kısmına bakalım:

    "ekşi sözlük'teki herkesi kastetmiyorum ama bir kısım insan, kendini hayatın içinde iyi ifade edememiş insanlar. oraya kinlerini kusuyorlar, nefretlerini kusuyorlar. gizliden bana büyük bir hayranlıkla bağlı olduklarını düşünüyorum. onlar bunu itiraf edebildikleri zaman kendileriyle de yüzleşecekler. aslında onların içlerinde esra ceyhan olmak isteyen, başarmak isteyen çok insan var."

    şimdi bu demeci okuyunca düşündüm. esra ceyhan gibi olmayı istemeyi istedim. nasıl bir şeydi acaba esra ceyhan olmak? bu hanım kızımız öykünecek neler yapıyordu, neleri başarmıştı da ben de onun yolundan gitmeliydim? ve aklıma şunlar geldi:

    -yapmacık olmak
    -megaloman seviyenin çıtasını himalayalar'a taşımak ama mütevaziyim ayağına yatmak
    -haftada bir stüdyoya papağan, timsah, börtü böcek getirip onlardan korkmak
    -konuk kim olursa olsun herkese nobel ödülü almış tavrını sergilemek
    -ilkokul üç türkçesiyle kitap yazmak

    çok uğraştım, mücadele verdim ama olmadı. esra ceyhan gibi olamadım. ve anladım ki bundan sonra da olmam imkansız. o yüzden ona taptığım için, hayatta gerçekleştirmek isteyip de yapamadıklarımı yapabildiği için kendisine müteşekkirim. itiraf ettim ve kendimle yüzleştim. o bir kısım ekşi sözlük yazarlarının da bir an önce bunu yapmasını tavsiye ediyorum. ekşi sözlük camiası hakkındaki bir gizli perdeyi daha aydınlığa çıkardığı için de esra ablamı tebrik ediyor, ellerinden öpüyorum.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap