• bu, sey gibi anlasilabilir: bir arkadasimiz var, sonra anliyoruz ki onu seviyormusuz, ona ilan i ask etmenin guclukleri, rom com muadili gulunclukler vesaire. o degil bahsettigim. iki sebepten o degil

    1. zaten genellikle arkadaslarimiza asik oluruz. hic tanimadigimiz kisilere asik olmaktansa, cogunlukla arkadasimiz olma iliskisi sebebiyle asik olacak kadar tanidigimiz kisilere asik olunur. kimse de bana gelip vay arkadasina asik olmussun demesin. herkes oyle olur. candostuma asik oldum meselesiyle az farkli.

    2. bahsetmek istedigim baska bir konu oldugu icin degil.

    mesele su. birisine asik olmusuz. ya da asik olmaktan ne anliyorsak o soz konusu, hoslaniyoruz ama cok yogun. ama bu aski kimlere soyleyecegimizi bilemiyoruz. aslen bu askimizi muhatabi kimse ona soylememiz en dogrusu olur. ama diyelim ki oyle bir durumdayiz ki bu en dogrusu falan olmuyor (feysbuk tabiriyle in a relationship effect de denebilir). ama olay yeni, icimiz icimize sigmiyor. muhatabina soyleyemiyoruz, muhatabi olmayan da gelip sormuyor. kurtlaniyoruz. msn di gtalkdu basinda oturuken su sekil bir diyalog oluyor

    - (komik yutub videosu linki)
    - ahahah cok komikmis, (ilgili video hakkinda yorum)
    - di mi...
    (yanitsiz, kisir diyalog. "bu aralar kime asiksin otis?" diye sormadi. sorsa diyecem zeynep diye. ama durduk yere asiklarin askiyim, asikim. diye giremiyorum. bari ben sorayim.)
    - bu aralar hayatinda birisi var mi?
    - ha?
    - ask yani. asik misin?
    - yoo.
    - ya ben?
    - ya sen?
    - ben asikim!
    - ahahahah
    (mizah sanildi, makara kukara sanildi bu girisimim. bunu toparlaymayacagimdan baska arkadasa ilisiyorum)

    - (gerizekali olduguna ikimizin de inandigi, bu inanci da karsilikli olarak paylastigimiza emin oldugumuz bir sozluk yazarinin son entrysi, ya da tarihten klasiklesmis bir entrysinin numarasi)
    - ahahaha ay onun asil suyunu gordun mu (daha gerzekce bir entry)
    - ahahah gordum. ay cok neseliyim bu aralar.
    - ben de ben de
    - ben niye neseliyim bilmek ister misin?
    - ?
    - asikim!
    - ahahahahahhaha
    (ne ahahhaah gotos? sanki asik olamaz misim gibi.)
    - neden guldun ki? : (
    - ne bileyim, asik misin sahiden?
    - olamam mi? asik olamaz gibi mi gorunuyorum?
    - yoo? oyle diyince birden. saka gibi. bizim gecen bir arkadas oyle asik olmus, onun gibi oldu birden. huseyin'i biliyor musun?
    - (sikiyim saddamini huseyinini. asikim diyorum herif komik mizansen, anekdot anlatma derdinde.) neyse bay

    (bundan da o arzu ettigim asigim abi, vay kocum be asiksin demek, anlat o guzel kizi elektrigini alamayacagim. oysa ki ben makara kukara degil, duygu dolu anlatmak, huzunlenmek, cok seviyorum abi, cok cok, neden ine rileysinsip abi? demek karsimda da biter abi rileysinsipler ask baki kalir, sudur budur diyecek babacan birini ariyorum. ama listede herkes makara kukara. o yuzden "bayan arkadas" grubundan birilerine yaziliyorum. onlar anlayisli olur, seven erkege destek cikarlar, yon verirler, yontem ogretirler. bu da makaraya baglanmasin diye, aslen hic de oyle hissetmedigim halde, askin sillesini yemis, gonlu yarelenmis mahzun bir portre ile cikiyorum.)

    - ne haber?
    - iyidir. senden.
    - kotu ya.
    - neden?
    - iste gonul meseleleri
    - hadi? ciddi misin?
    (niye ciddi olamiyorum abicim gonul meselesinde? bu kolektif yargiya ulasilmasi icin ne yaptim?)
    - evet. bu sefer ciddi (sanki gecen sefer tassaginaymis gibi)
    - kim?
    - zeynep
    - hangi zeynep, bizim zeynep mi?
    (evet ne var begenemedin mi amina kodugum? sana mi asik olsaydim zilli hissini yenerek)
    - evet, o zeynep.
    - ya... o biraz salak ya
    (iste unuttugum gercek. kiz arkadaslarimiz asla ve kat'a baska kizlara karsi gosterdigimiz entuziayazmi anlayamaz. dahasi cevredeki baska guzel kadinlara karsi bir takim negatif yargi paketlerine sahiptirler. bizi korumaya, yanlistan dondermeye calisirlar.)
    - salak malak sevdim kardesim?
    - ay ne oluyor?
    - sana ne oluyor asil? sevmisim, asik olmusum, ilk lafin o salak. matematik olimpiyatlarina mi girecez dedim? sevdim demedim mi?
    - ay iyi bana ne.
    - asil senin ne dusundugunden bana ne? sana asigim, seni seviyorum. oldu mu? gectim mi?
    - offfbay.

    (evet. sictim. niye sictim? cunku bu kiz taniyor? bu kari yemez, icmez yetistirir. kesin laf ucar gider. sonra karsisindakini kirmamaya calisan anlayisli reddetme mesaji gelir. der ki "otis ben seni oyle gormuyorum. boyle goruyorum. zaten rileysinsipim var biliyorsun. senle olan dostlugumuz falan" gibisinden ne dese yaranamayacagi bir takim dusunceli, incelikli izahlar. o zaman ben de "zeynepcigim yanlis duymussun, ben hos kiz dedim, laf kulaktan kulaga olmus asik, olmus yaniyor bitiyor. ah ah ah! (tommiks gulusu) senle guzel bir dostlugumuz var, boyle bir sey benim de asla aklimdan bile gecmez. " demek, sonra da zafer peker diskografisini ezberlemek, ondan arta kalan zamanda kapitalist toplumlarda yaratilan ask konumlandirmasi ve kimliginin bosluguna mosluguna dikkat ceken 7 bin sayfalik bir takim entryler duzmek zorunda kalirim. buna hazir degilim. arkadas cevrem de ne pismis be. samimi, lafini sakinmayan, makara kukara adamlarla dost ola ola kadir savun modeli bir insana hasret gitmisiz. boylesi anlar icin hazirliksiz yakalanmisiz. neyse zeynep de dostuz, mostuz icerikli mesajlar yazabildigine gore hakkatten salak gibi biraz. saga sola anlatip rezil olmayayim.)

    yanisi ese dosta ilan i ask etmemek lazim.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap