• olabilir, her sözlük yazarı imla hatası yapabilir. yazım kurallarını eksik uygulayabilir, türkçesi bilindiği halde bazı kelimeleri yabancı dilden örnek vererek kullanabilir. ama eğer, bunların hepsi aynı cümlede ısrarla ve inatla sürekli yapılıyorsa ben o adamın kültür ve bilgi seviyesinden şüphe duyarım. size şimdi binlerce misal verebilirim ama hemen az önce gözüme çarpanlardan bir tanesini huzurunuzda paylaşmak istiyorum:

    başlık: bursa texas

    entry: kafasini pistira pistira kacsa suc kavga etse suc olan turkiyenin en buyuk taraftar gurupu. sikiysa genchlere saldirin mi deniyo, ne deniyo anlamish degilim. adamlarin terorunu eleshtirirken bile baska taraftar gruplarinin terorune maruz kalinca nasil da kuyrugunu sikistirip kactiklarindan dem vuruluyor. benimde kafam karisiyo :(..."

    adamın önceden yazdıklarına bakıyorsun, aynı türdeki bir özensizliğe bir kez daha şahit oluyorsun. bunun adı türkçe katliamıdır başka bir şey değil. konuştuğu lisanı yazmayı bilmeyen adamlar nasıl bu şekilde sözlükte rahat rahat at koşturabiliyor?

    soru başlığa cevap veren uçuyor çünkü formata uygun değil. peki, en azından asgari seviyede bir türkçe beklentisi yanlış olmaz mı? örneğini verdiğim derecede türkçe'yi katleden bu adamlara yönelik neden bir yaptırım uygulanmaz? yine yazıyorum, şu entryde bile birden fazla imla ve dilbilgisi hatası bulmak mümkündür. ama eğer söz konusu yazar, bunu bir alışkanlık haline getirmişse bir şekilde önleminin alınması gerekiyor. formatsa eğer söz konusu olan, bu da bir iyileştirici önlemdir. formatın düzenlenmesine katkı sağlayacak bir eylemdir. sistemli bir şekilde her cümlesinde türkçe'yi katleden adamlara yönelik uygulanacak yaptırım, sözlüğe yapılacak en büyük iyiliklerden biri olacaktır...
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap