• türk insanının kim olduğunu çözmeye ömrünü adadığı kızdır bu. düğün esnasında düğünlerde arkada ayakta takılan delikanlıların da, düğün sonrası evlerine gidip düğünün genel bir değerlendirmesine girişen aile efradının da odak noktası bu gizemli kızdır. kimdir düğünlerde çok güzel oynayan gizemli kız? nereden gelmiştir?

    düğünlerde çok güzel oynayan gizemli kızın güzel ya da şık olması gerekmez. onun ayırtedici vasfı fingirdek dans figürleridir. erotik enerjisiyle düğündeki yeni yetme oğlanların da aklını alır bu kız. düğünlerde çok güzel oynayan gizemli kızın kim olduğunu çözmeye yönelik diyaloglar genelde şöyle gelişir:

    - valla güzel oldu be... çocuklar da yakışmış birbirine...

    - öyle öyle... ay necla çok ağladı ama...

    - e besleyip büyütmüşsün, kızın gidiyor kolay mı?

    - zor... evlattan ayrılmak çok zor.

    - allah acılı ayrılık vermesin....

    --- stop! gofret beyin time... ---

    bu iki teyzenin yaptıkları muhabbetin esası, özü, nüvesi, konsantre meyve aroması aslında düğünlerde çok güzel oynayan gizemli kızın kimliğini çözmektir. tüm bu sohbet sadece meseleye bir tür "giriş" sağlama mahiyetindedir. zaten şimdi konuya girecekler...

    --- stop! gofret beyin time... ---

    - anam bir de siyahlı bir kız vardı. inmedi pistten... nasıl da güzel oynuyor... kimdi o acaba?

    - ben feride hanım'a sordum. gelinin memleketten arkadaşıymış.

    - yok anam ne arkadaşı... damadın anasıyla bal börekti. damadın akrabası zaar...

    - allah sahibine bağışlasın.

    ***

    işte gördünüz.... teyzelerimizin tüm iyi niyetli istihbarat çalışmalarına rağmen düğünlerde çok güzel oynayan gizemli kızın esrarı çözülemedi. david lynch filmlerindeki kırmızı takım elbiseli cüce, ölü suratlı kovboy, pudra suratlı kameralı nursuz yaratık nasıl bir gizeme sahipse bu kız da öyle zalım bir gizeme sahiptir. şimdi de aynı kızla ilgili damadın da bir zamanlar üyesi olduğu "abazan dostlar cemiyetini"nin yorumuna bakalım.

    - oğlum saim çok komikti ya...

    - eheheheh.... smokinle de ibiş gibi olmuş şerefsiz...

    - ikram azdı ama lan....

    - olm masraflı iş lan düğün... n'aapsınlar?

    - olm o değil de o bi' siyahlı kız vardı.... yılan gibiydi yılan... nasıl oynuyordu lan o?

    - hakkaten neydi lan o?

    --- stop! gofret beyin time... ---

    yukardaki teyzelerimizin sohbetinde düğünlerde çok güzel oynayan gizemli kızla ilgili soru "kimdi o acaba?" şeklindeydi. dikkat edilirse, ayıların sohbetinde soru şekli "neydi o lan?" a dönüşmüş. hemcinslerim bunu bilirler: biz delüğanlılar, yolda sokakta cafede barda gördüğümüz çok güzel kızlarla ilgili olarak "kimdi lan o ?" sorusu yerine daha çok "neydi lan o?" sorusunu sormak eğilimindeyizdir. bunun bir açıklaması vardır elbet, ama benim kafam ağrıyor şimdi, yapamayacağım açıklama maçıklama... gusura galman n'olur... biz sohbete dönelim:

    --- stop! gofret beyin time... ---

    - abi ben aynur teyze'ye soracaktım ama akrabalarıdır ayıp olur diye sormadım ya...

    - ben de lan...

    ***

    ne acı... evet, gördünüz. damadın canavar kankaları "acaba kız ya da oğlan tarafının akrabası çıkar da, ayıp mı olur?" düşüncesiyle soramamışlar düğünlerde çok güzel oynayan gizemli kızın kim olduğunu.... bugün hala düğünlerde çok güzel oynayan kızın kim olduğu çözülebilmiş değil.

    bir başka diskaviri çenıl çözülemeyen sırlar kuşağında buluşmak umuduyla...
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap