• benim anne babamın en klasik ve yıllardan beri değiştiremediğim tavrı. yanlış anlaşılmasın lütfen harun kolçak sevdiğimiz, saydığımız bir sanatçımızdır. iyi bas gitar çalar. müptelayım sana diye süper bir şarkı yapmıştır. naif adamdır. gir kanıma isimli albümünden bu yana değiştirdiği imajıyla hep bir sempati dalgası yaratmıştır. bir sürü popüler kültür figürü içinde pek çok kişiye tercih edilebilir bir santçımızdır harun kolçak.

    anne babanın harun kolçak'ı kabullenememesi özellikle onun ilk dönemi için geçerli olan bir türk aile geleneğidir. altında yatan neden ise harun kolçak'ın usta aktör eşref kolçak'ın oğlu olmasıdır. işte annenin babanın kabullenmediği gerçek budur. özellikle harun bey'in ilk dönem çalışmalarındaki siyah deri ceketli, kıvırcık uzun saçlı ve akrep nalan gözlüklü imajı anne baba için onun eşref kolçak'ın oğlu olduğu gerçeğini bir türlü kabul edememek gibi bir sonuç yaratır.

    - div div div div dididiv div... (gir kanıma 'nın elektronik girişi)....gir kanıma hani bekarlık sultanlık derdin yetti canıma yaşarım ben senle gir kanıma....

    şimdi harun kolçak bu eseri söylerken şöyle bir diyalog gelişir anne baba çocuk arasında:

    - oğlum kim bu?

    - harun kolçak...

    - eşref kolçak'ın neyiymiş bu?

    - oğlu...

    - hiç benzemiyor.

    - valla oğlu...

    - değildir...

    - baba valla oğlu ya...

    - değildir lan... hep reklam hep şey... hanım bak bu çocuk eşref kolçak'ın oğluymuş.

    - bakayım... yok değildir, olamaz...

    - anne valla ya...

    - değildir oğlum... yanlışın var.

    ***

    işte dostlar, ömrüm anneme babama bu gerçeği kabul ettirmeye çalışmakla geçti. bir türlü harun kolçak'ı kabullenemediler. ne zamanki harun kolçak'ı bir programda babasından bahsederken gördüler, orada biraz inanır gibi oldular. ama hala tam ikna olmadılar. eski kuşaktaki eşref kolçak sevgisi, harun kolçak gerçeğinin kabul edilmesinin önündeki en büyük engeldir diyorum ben.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap