• memleketimizin ilim irfan yolunda coşmasının, çağdaş ülkeler arasından ayrılıp da gelmesinin belki de tek yolu. neymiş efendim? stephen king'in romanından uyarlanmış, neymiş john grisham'ın 15 hafta new york times çok satan kitaplar listesinde bir numarada kalan kitabından uyarlanmış, yok neymiş efendim tom clancy'nin akıl oynattıran heyecan fırtınası romanından uyarlamaymış... hep laf, laf, laf...

    kardeşim yapsanıza "muhasebeye giriş" diye bir film. çok satmaksa ders kitaplarından fazla satan kitap var mı bu memlekette? sen çek bakalım "muhasebeye giriş"i, gişede seni mahcup ederse o zaman konuş. kitaba sadık kaldığın sürece senaryoda ekleme çıkarma olur, önemli değil o. kıyarsın parana getirirsin nicolas cage'i koyarsın yanına özgü namal'ı, koy yönetmen olarak da nuri bilge'yi.... aha oldu bitti... işte sana gişe canavarı film: "muhasebeye giriş"... slogan da buldum: "bu kış tahsili şüpheli alacak kalmayacak..."

    çek bakalım bir "uluslararası iktisat" filmini, çek bakalım bir "borçlar hukuku"nu... olmadı daha bilim kurgu düzeyinde çek bakalım engineering mechanics'in filmini... lise olsun, üniversite olsun bu ders kitaplarından uyarlanan filmler 1 milyondan az gişe yapsın sidney meydanının ortasında kendimi yakarım. sidney'e hiç gitmedim ama meydanına aşinayım. yıllardır her yeni yıla televizyonda sidney'deki kutlamaları izleyerek gire gire sidney'in yerlisi gibi oldum yeminle.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap