aynı isimde "arzach" başlığı da var
167 entry daha
  • kendisinden duyduğuma göre bana laflar hazırlamış, yakında çıkar ortaya kokusu. arzach'ın hakkımdaki dosyalarını ne zaman ortaya çıkaracağını bilemiyorum, şimdi iş var güç var, bu belgeler ortaya çıktığında cevabını verememek var. arzach'ın hem suçlu hem güçlü duruşuyla sözlüğü yönlendirebilme yeteneği var. varoğluvar. arzach'ın nelerden bahseceğini, konuyu nereye çekmeye çalışacağını falan az çok tahmin edebiliyorum zaten, ben de daha o yazmadan cevabımı vereyim dedim. buradan yola çıkarak da hem arzach'la ilgili düşüncelerimi, hem de onun yapacağı moderasyon eleştirisini kendim başlatayım diyorum.

    kendine has bir tarzı var arzach'ın. bu önemli. farklı olmak çoğu yazarın sahip olamayacağı bir özellik ve sözlükteki renkliliği, çeşitliliği artıran bir olgu. ama yazıların kalitesine direkt bir etkisi yok, zira arzach bence kötü bir yazar. böyle düşünmek için sebeplerim var:
    * öne sürdüğü fikirleri savunamuyor, sadece fikri provokatif bir metotla öne sürüyor.
    * öne sürdüğü fikirleri savunamuyor, sadece fikri provokatif bir metotla öne sürüyor.
    * öne sürdüğü fikirleri savunamuyor, sadece fikri provokatif bir metotla öne sürüyor.
    [üç kere söyleyince gerçek olurmuş, oldu.]
    * ha bir de kabul etmeyenlere küfrediyor.

    ancak kötü bir yazar olmak çaylak olma veya uçurulma sebebi değil; iyilik/kötülük subjektif kavramlar olduğundan moderatorlerin inisiyatifine bırakılabilecek olgular değiller. (yalnız şayet böyle bir uçurma sebebi olsaydı yarınızın kıçına hiç acımadan tekmeyi basardım, açık konuşayım şurda biz bizeyiz.)

    evet, kötü yazmak sözlükte cezalandırma prosedürüne bir gerekçe değil, çaylak etme/uçurma işlemleri biçimsel bir mantıkla yapılıyor. yani formata uygun entry giriyorsan, aramadan/özensiz başlık açmıyorsan, göte girecek entry girmiyorsan, kısacası hata yapmıyorsan ve çok özensiz değilsen (ki arzach'ın entry'leri özensiz değil) senden kral yazar yok. ilelebet sözlük yazarı olarak kalacaksın, misler gibi.

    e şimdi arzach özeline tekrar dönelim ve onu yakından tanıyalım:
    * 10 yıldır sözlük yazarı, ama hala ciddi bir forum alışkanlığına sahip ve bundan kurtulacakmış gibi gözükmüyor.
    * başlık açarken imlaya dikkat etmiyor.
    * bırakın başka başlıkları, kendi açtığı başlıklara bile legal entry giremediği vaki.
    * entry yazarken dilinin ayarı yok, yazdığım şeye göte girer mi acep diye düşünüp kendini törpülüyor mu, ciddi şüphelerim var. hatta yok, bu konuda açıkça dikkatsiz.

    şimdi buradan moderasyona eleştiri: tarihçesine* bakıyorum, o tarihçe kimsede yok açıkçası. uçan ortalama 5 tane yazar alıp tarihçelerini uç uca ekleyelim, yine arzach'ınki kadar etmeyebilir (modlog'a bakınca bile gözüküyor zaten). yani bu eleştirilmeli mesela, niye sabırtaşı yazarlar tıkır tıkır uçarken bu adama hala bu kadar müsamaha gösteriliyor diye. ki eleştiriliyor da (bkz: biz kolayca uçurulurken arzach neden uçurulmuyor). makul.

    eski yazarlara karşı daha müsamahalıyız evet, çünkü eski yazarların sözlüğe katkısı genelde daha fazla oluyor. son yıllarda binlerce entry girmiş olmasına rağmen sözlükten uçurulan kaç yazar gördünüz? elbette var bazıları, ama sayıca çok azlar. zira çok entry genellikle çok emek demek, sözlüğe daha çok katkı demek. bir yazarın sözlükten uçurulması ise harcadığı tüm emeklerin, sözlüğe kattığı her şeyin yokolması demek. bu yüzden sözlüğe katkısı fazla olan yazarları uçurmaktansa genellikle bir şans daha verme eğiliminde oluyoruz. moderatorlerin yazar uçurma kararlarını, bundan psikopatça bir zevk aldıklarından değil, bunu yapmaktan başka çarelerinin kalmamasından dolayı verdikleri bilinsin istiyorum yani.

    yine arzach'a dönelim: arzach moderatorlerin de yazar olduklarını unutuyor ve hiç entry girmemeleri gerektiği gibi saçmasapan bir iddiayı savunabiliyor mesela. benim gözümde moderatorlüğün yazarlıktan daha fazla değeri yok, ben önce yazarım, sonra moderatorum. ama arzach efendiye göre bu yanlış.

    ayrıca benim kötü yazılmış bir entry'yle dalga geçme hakkım en az her yazar kadar vardır, mesaj atıp kendisine ayar da verebilirim, arzach hiç gocunmasın bundan, üzülmesin de. attığım mesaj moderasyonla alakalı değilse bunu herhangi bir yazardan gelen bir mesajmış gibi agılayalabilir rahatlıkla. bu, benim ona (veya başka herhangi bir yazara) olan moderasyonel bakış açımı etkileyecek bir şey değil, zira entry'nin başlarında da söylediğim gibi, arzach'ın bence kötü bir yazar olması, onunla alakalı moderasyonel işlemlerde bir kriter değil. tarihçe olmuş pabuç gibi, arzach hala sen tarafsız değilsin bana taktın diyor. peki. bunun tek çözümü var aslında, yazarların tarihçelerinin açılması. bunu çok istiyorum. ve kesinlikle yapılacak bu, söz herkese. ne kadar çabuk olursa o kadar iyi. böylece herkes görebilir kendisinin on binlerce yazardan oluşan sözlüğün daha düzgün bir yer olması için uğraşan sekiz (rakamla: 8) tane insana ne kadar çok vakit kaybettirdiğini.
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap