60 entry daha
  • heyecan verici bir gelismenin bas rol oyuncusu. pozitivist merkezli dusunce yapisina sahip olan insanlarin, kavramsal kargasalara ya da polemiklere girmeden ve herhangi bir isimlendirme ya da tartisma konusu olmasaydi bile buyuk anlamlar yukleyebilecegi birisi bu fosil. evrim ya da adi baska bir sey olsa da, doganin temel isleyis mekanizmalari icin, karsit gorusteki insanlarin milyonlarca yillik donemleri soz konusu yaparak zincirdeki en kucuk bosluklari bile evrim karsiti olarak gostermelerine cevap, bilim tarafindan sancili bir surec ile de olsa yavas yavas, cok buyuk ozveri ve calismalar sonucunda veriliyor.

    "ida" 1983 de bulunmasina karsilik jorn hurum'un eline 2006 da hamburg fosil ve mineral senligi'nde sans eseri gecmis ve o gunden beri de calismalar devam etmis. "ida" bir disi ve fosilin sol bacagi yok, olum sebebi olarak da sol bilegindeki kirik gosteriliyor. yas olarak 9 aylik oldugu tahmin ediliyor ve bu da insan yasina gore yaklasik 6 yasinda bir cocuk demek. harun yahya beyefendi'nin bu kayip sol bacak uzerinden yaklasarak, "ida"yi yeni 3 uzuvlu bir canli olarak gostermesini beklemekteyim.

    bati dunyasinda bu bulusun abartilarak sunulmasina, evrim karsiti goruslerin elindeki maddi gucun ulasabileceklerinin bilinmesi ile mantikli bir aciklama getirilebilecegi dusunulebilir. bos yere ve tanimsizca, calismadan, bir dogmadan yola cikarak onlarca atlas ve kitap cikartabilen bu zumrenin darwinius masillae(bircok fosilin ciktigi messel bolgesi, franfurtun 35 km guneydogusunda bir bolge, darwinin 200. dogum gunu nedeni ile bu isim verilmis) ya da "ida" icin de degisik fikirleri cok kisa surelerde dunyadaki bilim cevrelerinin karsiti olarak empoze etmeleri hic de zor olmayacagindan, medyanin ve bilim cevrelerinin ida ile en kisa surede tanistirilmasi cok cok onemli.

    bilim dunyasinin bu mesakatli ve yillar suren ve ust uste gelerek ilerleyen yapisinin aksine, bir dogmayi gercek kabul ederek, bilimsel ortamlarda dogmasal yaklasimin bilimsel tanimlamalar ile bilimselmis gibi sunulmasi sacmaligina ve aptalligina devam edenlerin ise, en kisa surede kendi uzmanlik alanlarinda kendi goruslerini savunarak saygi kazanmalarini(bir din adaminin bilimsel olarak evrimsel aciklamalarda bulunmasinin din-bilim isleyis mekanizmasindaki zitliga ragmen devam ettirilmesi cok cok komiktir) beklemekteyim. bilim ve din bir arada bulunamaz ve bunlarin isleyis mekanizmalari ve anlayislari farklidir. normal bir bireyin bile bilimsel dusunce yapisi ile evrimi reddetmesi hos karsilanabilir ve fikirlere saygi duyulabilir; ama bunu bir zumre, dini dogmalari bilimsel gerceklermis gibi gostererek yaparsa bilim onlara cezasini cekinmeden verir. bunu insanlik ve tarih su anda yargilayamasa da, elbette bir gun gercekler gun yuzune tamamen cikar.

    lutfen http://www.en.wikipedia.org/wiki/ida_(fossil)
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap