24 entry daha
  • sonunu sevmedim. ba$tan iyi ba$ladi, kizimiz serpildi, deneyimlendi, eglendi. aile de kendini acti biraz. sonunu duzgun kotarsalar tum o veriler bo$a gitmeyecekti, ama ne oldugunu kendi bile bilmeyen bir film olarak sonlandi maalesef.

    --- spoiler ---
    baba--> kizini bir okutmaya kalkiyor, bir evermeye. kendisi de farkinda sacmaligin, ama bu ne soyluyor ben tam anlayamadim. kizlar, babaniza guvenmeyin mi? erkeklere de guvenmiyoruz. e napiyoruz biz yahu, zira egitim de sikici? zaten cali$amiyoruz da. anne desen zaten kikirdek bir yan figur.
    david--> bu adama ba$tan nasil guvendiniz de sonunda $a$tiniz ya? adam gelmi$ kac ya$ina, egitimi hakkinda alenen yalan soyluyor, kizi alip paris'e goturuyor, i$i desen $aibeli. sonunda evli cikmasa bu adama kizi verecektiniz, nasil i$? hulusi kentmen film izleyin de babalik ogrenin biraz bari.
    kiz--> kizim anladik gencsin, derslerden baymi$sin, oxford mezunu olup yine evleneceksen butun bu i$lerde bir mana goremiyorsun falan. iyi de sonuna gelmi$ken sinavlara girmemek nedendi, hakikaten evlensen ne olacakti, sevmiyor muydun ki sen okumayi, neden egitimi sadece "gorev" belliyorsun, "evlilik", "okul" sadece gorev olarak birbirinin yerine gecen i$ler mi olmak zorunda? sen edebiyattan zevk almiyorsan zaten neden gidip okuyasin var ki?

    butun film boyunca cemkirip durdugu degerleri sonunda oxford'a girip tani$tigi oglanlara "paris'e hic gitmedim" diyerek yucelten kizi ben napayim. son on be$ dakika farkli olsa sevecektim filmi, ya$adiklarindan bir $eyler anlayip daha bir kendisi olsa guzel olacakti. ama ne oldu, diger hatunun "cirkin universiteli kizlar" dedigi sinifa soktu kendini, ama "farkli" saydi bir yandan da. "onlar gibi degildim" deyip paris'e gittigini sakladi filan. film kadinlara "tecrubelerinizi saklayiniz, guzelliginizi saklayiniz" mesaji vermiyor mu $imdi. ya zekisin ya guzel, ikisi olamiyorsun. ya egitiliyorsun ya evleniyorsun, ikisi beraber olmuyor. ustelik ikisi de "gorev", tercih degil. kafalar cok kari$ik anla$ilan.

    --- spoiler ---
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap