• arkadaşlar öncelikle yeni gelen arkadaşlarımıza biraz gecikmeli de olsa hoşgeldiniz demek istiyorum. benim adım gofret beyin. babamlar üç kuruş için beni istemediğim bir adamla evlendirmek istiyorlar. tabii ki bu doğru değil ama hep bu cümleyi kurmak istemişimdir. allaha çok şükür modern bir ailem var. babam mehmet barlas'ı, annem emre kongar'ı seviyor. ama 38 yıldır evliler. şunu demek istiyorum: hep modernlik diyoruz, çağdaşlık diyoruz. peki ama buna gerçekten hazır mıyız?

    soğuk gecelerde bir sigara dumanı mavisi gibi yüreğime dokunan bir kağıt kesiğiydi aslında size söylemek istediğim. yoksa su kanallarında yüzen gençlerin hayalleri miydi bizi eskiten? sözlük yazarlarının şiirleri diye bir bölüm var arkadaşlar bu sözlükte. insan çok okuyunca böyle oluyor. bu vesileyle oraya yazan dostların da yüreğine sağlık... şunu demek istiyorum: bence türkiye'de iş yerlerinde, ofislerde, bürolarda, tükkanlarda golf oynanmaması büyük bir eksiklik. ne acıdır ki ofisindeki mavi halıflex'in üstünde ecnebi muvilerdeki gibi hem beyefendi gibi golfünü oynayan, hem de hentsfiri yaptığı telefonuyla ekmeğinin peşinden koşup işini yapan avukatımız, doktorumuz, sigortacamız, bankacımız yok yok yok... allah kahretsin, yok. varsa da çok az var. alınmayalım gücenmeyelim ama bu kafayla da modern olunmuyor işte.

    bir hayalim var...

    bir gün erzincan mandıra'ya girdiğimde "hoşgeldin abi" deyip maykıl mayırs'ın dev bıçağı gibi bir bıçağın ucuyla bana ezine peyniri tattırmaya çalışan mandıracı dost, kulağında bulutut telefon divaysı bir elinde golf sopasıyla beni karşılasın. yine "çok güzel sırt pastırma vereyim" desin ama golf topuna da vursun usulca...

    bir hayalim var...

    bir hayalim var: müşterilerine zorla kulak ağdası yapmaya çalışan, "istemiyom birader" diyenin de kulağını ispirtolu kulak çöpüyle ateşe veren kundakçı berberimle karşılaştığımda fotomaç okumak yerine, tükkanda ofis golfü oynuyor olsun. ben gelince, "abi hoşgeldin, görünmüyon abi özlettin, erkan (yani berberin çırağı) çay getir oğlum abine" demek yerine golf topunu usulca yuvarlayıp, "hiç fena değil ha?" desin.

    bir hayalim var....

    hem golfümüzü oynayıp hem ekmeğimizin peşinden koştuğumuz modern bir ülke hayal ediyorum. kardeşçe ve birarada...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap