17 entry daha
  • marvel studios'dan çıkmış şimdiye kadarki en başarılı film. 2012 mayıs'ında bu durum kesinlikle değişecek gerçi. bu sene vizyona giren iki marvel filmi çok önemliydi. (diğeri thor) zira the avengers gibi muhteşem bir projenin öncüleri olarak hem o film için seyirciyi heyecanlandırmaları, hem de başlı başına bir film olarak iyi olmaları gerekiyordu. neyse ki bunu başardılar. bu saatten sonra the avengers'ın harika olacağından şüphesi olan yoktur sanırım. ya da şöyle diyelim, en azından mayıs ayını iple çekiyordur herkes. her ne kadar ismi geçmese de joss whedon'ın bu filmin senaryosuna da ufaktan el attığını da belirtelim.

    howard stark ve stark expo'nun da hikayede yer almasıyla, gerçekten birbirine bağlı karakterleri içeren bir evreni izlediğimiz hissiyatına ilk defa rahatça kapılabildik. origin filmleri, filmi asıl izleme sebebimiz olan kahramanın ortaya çıkışına kadar seyirciye acı çektirircesine kötü olabilirler. ancak bu film, captain'dan önce de, sonra da izlemesi çok keyifli bir iş olmuş. harika bir atmosfer yaratmışlar. chris evans'ın aynı evrende iki karakteri canlandırmasına karşıydım, hala karşıyım. ama itiraf etmem gerek, harika bir captain olmuş. filmin blu-ray'i çıktığında steve rogers'ın super soldier serumunu almadan önceki hallerinin nasıl çekildiğine dair görüntüler izlemek için sabırsızlanıyorum.

    --- spoiler ---

    steve rogers'ın içinde olduğu durumu anlatan o kadar güzel sahneler var ki. stark expo'da duvarda çerçeveli duran ordu afişindeki boş kısma yüzünün denk gelmemesi ve komutanlarının bayrağı getirmelerini emrettiğinde tüm güçlü askerler bunu beceremediğinde steve'in pratik zekasını kullanarak başarıya ulaşması beni mest eden iki sahneydi.

    sahneyi fragmanda defalarca izlemiş olmama rağmen, serumu aldıktan sonra steve'in makineden çıkış sahnesinde koskoca bir "yuh!" demekten kendimi alamıyorum. o ne vücuttur chris? insanın cılız oynamak için efektlere, super soldier serumu almış birini oynamak için hiçbir şeye ihtiyaç duymaması güzel bir duygu olsa gerek. adamcağıza çabuk t-shirt giydirmişler. bir sonraki kovalamaca sahnesi de aynı şekilde geçilebilirdi. filme giden bayanları da düşünmek lazım, değil mi ama? bizi komplekse sokmak istememiş olabilirler, canlarım.

    iron man 2'de tony captain'ın kalkanını beni yerlere yatıran bir şekilde kullanınca nasıl "nerd-gasm" olduysam, steve ortasında yıldız bulunan taksi kapısını kalkan olarak kullanınca da aynı hislere kapıldım.

    captain america'nın bir reklam malzemesi olduğu ve ordu propagandası olarak kullanıldığı ihtişamlı sahnelerde steve'in ülkesine "hizmet"ini izledikten sonra onun italya'da savaşan gerçek askerlerle karşılaşmasını izlemek de savaşın birden fazla yönünü görebilmek açısından güzeldi. askerliği gönüllülük esasına bağlayan bir ülkede gönüllü çekmek için böyle şeylere gerek var demek ki. bir de katılanların çoğu sonradan pişman olmasa...

    stan lee cameo'su her zaman olduğu gibi muhteşemdi. x-men first class'a kendisini davet etmeyerek yapılan devasa saygısızlıktan sonra bir "true believer" olarak onu yeniden görmek beni sevindirdi.

    --- spoiler ---

    captain america'yı sevin sevmeyin, aslında işin özü şu: sonundaki the avengers görüntülerini görmek için ve 2012 mayıs'ına hazırlanmak için bile izlemeye değer bir film captain america.

    son olarak, beni bu filmi kamera çekimi haliyle izlemek zorunda bırakanları allah'a havale ediyorum. eylül'de film ülkemizde vizyona girdiğinde onlara para kazandırmayacağım. internette dolanan kamera çekimi son derece izlenebilir, beğenilebilir bir kopya. uzun zamandır bu yönteme başvurmamıştım, sanırım teknoloji ilerlemiş, kamera çekimleri güzelleşmiş. ancak bir beş dakika daha sabredip the avengers görüntülerini çekmeyen kameramana teessüflerimi iletmek isterim buradan.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap