214 entry daha
  • ilk kez 2006 yılında izlediğimde çok sevmiştim. dün akşam izleyince de yine çok sevdim ve etkilendim...
    mükemmeliyetçiliğin sonunun "idare edilmek" olduğunu çok güzel bir şekilde gösteriyor bence...
    sen inandıklarının mutlak doğru olduğunu düşünürsün, insanları tanımadan kategorileştirir, hor görürsün... insanlar işini kaybetmemek için, bir nedenle çok sevdiği için(anne), uymayalım şu deliye demek için(yemekteki arkadaşlar) ses çıkarmaz sana, gerçekleri söylemez, hatalısın demez. idare eder seni... çok acı ama idare eder... sen de kurduğun idealar dünyasında aslında tek başına yaşarsın. samimiyetle sana yaptığının yanlış olduğunu söyleyecek, ya da söyleyemediği gerçekleri söyleyecek insan olmaz ya da böyle insanlar varsa sen onlara bunu söyleme imkanı tanımazsın. bu şekilde kendi kurduğun küçük idealar dünyasında tek başına yaşarsın...

    --- spoiler ---

    filmin senaryosu bence çok orjinaldi. oyunculuklar da güzeldi. ancak senaryo biraz daha işlenebilirdi bence. ceren'in mustafa'dan uzaklaşması ve aldatmasının sebepleri yeterince işlenmemiş bence.
    filmlerde en çok takıldığım nokta yapaylıklar ve klişe olmasına rağmen başındaki sit-com aile gösterisi dışında hiçbir replik ve sahne yapay gelmedi bana açıkçası. benim bokum kokmaz lafı bile yapmacık gelmedi bana. mustafa üstünde çok doğal durmuş bence. öyle bir insan çünkü mustafa.

    --- spoiler ---

    edit : spoiler
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap