17 entry daha
  • buradan gideceklere bir uyarı yapayım: sakın ola "cem oynuyor, kesin çok eğlencelidir" diye düşünerek gitmeyin. birincisi bu, cem yılmaz filmi değil, ferzan özpetek filmi. ikincisi cem yardımcı rolde. diğerlerinden daha fazla rol aldığı bir gerçek ama yardımcı rolde. yani gülmek için ya da cem için bu filme gidilmemeli. cem'den başladım, ondan devam edeyim. italyancam çok kötü diyordu röportajlarında ama hiç de fena değildi bence. yer yer türkçe konuşması da sevindirdi. çalışmak istediği beş yönetmen arasında yer alan ferzan'la da çalışmış oldu. aynen devam diyelim. sırada zeki demirkubuz var, bakalım onunla da çalışabilecek mi?

    filme dönersem. klasik ferzan özpetek filmi. diğer filmlerinden aşırı bir fark yok. gene eşcinsellik fazlasıyla önplanda. burada durup buna değinmek istiyorum. ferzan bana amerikalı gus van sant'i hatırlatıyor. gus da ferzan gibi eşcinselliği filmlerine taşımayı çok seven birisi. bu eşcinsellik takıntısı elephant adlı filminde pek bir işe yaramıyor, filmin en gereksiz sahneleri oluyordu eşcinselliği anlattığı sahneler. ferzan'ın eşcinselliğe "değindiği" bu filminde de eşcinselliğe değindiği sahneler gereksiz kanımca. tabi hepsi değil ama gözle görülür derecede gereksizdiler bazıları. önceki filminde hiç de göze çarpmıyordu bu sahneler. ama bu filmde bu sahneler hikayeyi dağıtıyor ne yazık ki. şimdi devam edersek... gene yemek masaları, gene geçmişteki dram vs. filmin farklı yönleriyse fantastizmi ve komedisi. ferzan'ın filmlerinde komediye alışkın değiliz. bu filminde komedinin dozu daha da artmış. böyle devam eder mi bilemiyorum. komediye yer verilmesi iyi olmuş. zira 128 dakikalık filmde arada gülümsemek de lazım, hep sıkıl sıkıl nereye kadar. evet, sıkıcı bir filmdi, hem de çok sıkıcıydı. açıkçası önceki filmi serseri mayınlar'ı tüm eksiklerine rağmen sevmiştim. serseri mayınlar ayarında bir film bekliyordum, olmamış. çıta düşürülmüş. filmin diğer eksikleri arasında çoğu karakteri derinleştirememesi söylenebilir. onu geç çoğuna çok az diyalog yazılmış. tanıyamıyoruz karakterleri. ayrıca oyuncuların sürekli poz vermeleri de izleyeni filmden koparıyor, sinemadaki ışıkları saymaya yönlendiriyor.

    izlenir tabi. neden izlenmesin ki? ama beklentileri fazla yükseltmemek gerek kanımca. artıları da var, eksileri de. ferzan'ın yeni filminin daha kaliteli ve şaşırtıcı olması dileğimle...
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap