• dağcı adam gelsin bana sabaha kadar everest’i övsün, bisikletçi adam gelip akşama kadar şimano vitesi anlatsın, model uçak yapan adam maket boyalarının öneminden dem vursun, aşçı adam baharatların yemeği nasıl değiştirebileceğini örnekleriyle göstersin, alemci adam hangi içki ile ne yenir ondan bahsedip dursun, oturur dinlerim, feyz alırım, öğreneceğim bir şeyler varsa öğrenirim. ama arkadaşım hayatında epi topu bir kere yaptığı bir şeyi övmelere doyamayan piçlere katlanamıyorum.

    adam 30 yaşında ilk defa ve bir kere yamaç paraşütü yapmış, bu işe yıllarını vermiş adamdan fazla övüyor yamaç paraşütünü. yok şöyle heyecanlıymış, yok böyle enfesmiş, herkes hayatında mutlaka bir kere yapmalıymış, vs. lan göt, her gün düzenli olarak yamaç paraşütü yapan adam senin kadar ısrarcı değil lan. neyin peşindesin? kalkmış kırk yılın başı bir operaya gitmiş, şans bu ya komik opera denk gelmiş zevk almış ibnenin evladı, akşama kadar herkesin operaya gitmesini dinle dur. yemin ediyorum rahmetli pavarotti bu ibneler kadar reklamını yapmadı operanın.

    demem o ki allah bir defa yaptığı bir şeyi övmelere doyamayan piçlerden ırak eylesin hepimizi. onun övgüsü, ısrarı, cahil anlatımları kadar çok az şey yorar insan bünyesini.

    - abi inanmıyorum ya mutlaka bir kere dalmalısın
    - ne dalması?
    -sukuba dayving abi, yok böyle bir şey. denizin altına inince yaşanan o korku ve heyecan silsilesi, adrenalin ile serotoninin beyinde el ele verip seni bambaşka yerlere götürmesi, balıklar yanından geçerken suratına çarpan tuzlu ve serin deniz suyunun, ruhunun derinliklerinde bıraktığı iz, çıkan hava kabarcıklarının güneş ışıklarını kırıp yüzünde oynaşan oyun……
    - siktir git lan buradan
    - …ama abi sukuba yaa
    - lan siktir git!!
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap