• zor bir hayatım oldu benim aslında zor değil de zorlaştırdığım diyelim. öyle oldu böyle oldu bir yerlere geldik. düştük kalktık, sıkıntı, acı çektik ama bu yaşımızda hiç de hayal etmediğimiz bir noktaya geldik. buna da şükür eve ekmek götürüyoruz. ama son bir iki yıldır bakıyorum bazı arkadaşlar üniversiteyi ya da lise bitirir bitirmez benden çok daha iyi şartlarda iş hayatına atılıyor. ulan diyorum ben de 4 yıllık üniversite bitirdim, ben de kendimi geliştirdim, ben de kurslara gittim, benim de 8-10 yıllık tecrübem var e niye bu yeni yetmeler benden çok daha fazla para kazanıyor, çok daha kısa sürelerde çok daha iyi şartlarda iş buluyor?

    bunun suçunu uzun zamandır kendimde arıyordum. yeteneklerime, becerilerime güvenmiyor hep eksik kaldığımı düşünüyordum. ta ki iş yerimizin olduğu binaya yeni komşularımız gelene kadar. her birinin altında en ucuzu 40 bin lira olan arabalar bulunan bu ağabeyleri görünce “aha zengin komşularımız oldu” dedim. gel zaman git zaman muhabbetimiz olmaya, gidip gelmeye başladık. her gittiğimde baktım k adamlar oturup muhabbet ediyor, çay içiyor, kakara kukara. ulan dedim mafya mı bunlar? bu kadar oturmaya böyle para kazanılmaz. sordum bir gün, bunlar ankara’dan ihale haberi bekliyor, ihale geliyor, bunlar taşeronu buluyor, aradaki farkı ceplerine atıp geçinip gidiyorlar. lan ananı sikeyim benim niye aklıma gelmedi ki bu daha önce?

    sonra öğreniyorum ki bunlara ihaleleri paslayan abiler büyük abiler, her isteyenin gidip alamayacağı işler bunlar. yoksa 24 yaşında altına 60 bin liralık araba çekmek öyle her babayiğidin harcı değil. demem o ki ben işin sırrını çözdüm arkadaşlar ve kendimce kampanya başlattım, işte o kampanya bu kampanya. artık sağda solda “arkadaşlar ben ak partili oldum” lafını yayıyorum. kontrollü bir deney yapıyorum, bakalım kaç ay sonra para, şan, şöhret beni bulacak. sizi buradan bilgilendireceğim. bu arada beni soran olursa siz de “o şimdi ak partili” deyin (akp değil, alınıyorlar) komisyonunuzu cepte bilin.

    yeminle sağ avcum kaşınmaya başladı bile, ihaleler gelmiyorsa gtümü sksinler lan. ne alsam acaba? yeni golf nasıl bilen birileri yazsın.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap