31 entry daha
  • bu iddianın gerçekliğini geçen gün belediye otobüsünde eve giderken ispatladım. yani bilim insanı dediklerimiz günlerce, aylarca hatta yıllarca deneyler yapıyor, kadın beynini erkek beynini inceliyor, deve yüküyle ödeneği, harcırahı cebe indiriyor ama benim yarım saatlik belediye otobüsü seyahatimde ulaştığım sonuca ulaşamıyor. şimdi bende dunning-kruger sendromu olduğunu düşünebilirsiniz ama iddiamı dinleyene kadar bekleyin hemen öyle dunning munnig atlamayın.

    otobüste oturmaya yer bulamayıp ayakta giderken gözüme güzel bir kız takıldı, aha dedim ben bunu gidene kadar keser yolculuğuma heyecan katarım dedim. tam bir bakış yakaladım derken kız birden çantasından adını falan bilmediğim bir dergi çıkarıp okumaya başladı. şansımı kaybetmiştim, ama göz bu yerinde durmuyor ki başka bir kız bulmakta gecikmedim ama o da ne daha bakışını yakalayıp yakalamadığımdan emin değildim ki iphone üzerinden haberleri okumaya başladı. kamera şakası mı la bu derken başka bir kız görür gibi oldum kitap okuyordu, bir diğeri penguen... işte o an fark ettim ki toplu taşımada kızlar kendilerini kesmeye çalışan erkeklerden kurtulmak için bir şeyler okuyorlar. dergi, kitap, haber, sözlük okuyorlar, test, bulmaca çözüyorlar. bunları yapmadaki amaçları okumayı çok sevmeleri değil, gidin bakın çoğu evde kitap okumuyor, sadece çantalarında kitap, dergi, vs. bulunduruyorlar.

    yani erkek bakışlarından bunalan kızlar kendilerini okuyarak, başka bir şeye bakarak kurtarıyorlar. haliyle günde 3 saatini toplu taşımada harcayan kız hatırı sayılır bir birikim sağlıyor. oysa aynı sürede erkek kesmelik kız arayarak, kızlara puan vererek geçiriyor vaktini. böyle olunca günde 3 saat fazla birikim kızları bizden daha zeki yapıyor. aksini iddia eden olursa sabaha kadar tartışırım arkadaşım. kadınların erkeklerden daha zeki, yani akıllı olmasının sebebi toplu taşımada erkeklerle göz göze gelmek istememelerinin bir sonucudur.

    ödenek falan verilecekse aylık akbil verilsin bana tezimi bir ayda yazarım.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap