9 entry daha
  • şöyle bir çakallığını keşfettim. spam'lemeyi yapanlar çoğunlukla bağımsız spam firmaları olduklarından sizi ilgili firmanın spam'inden unsubscribe etse de o arada siz linke tıklamış olduğunuzdan email adresinizin kullanıldığını ve gerçek olduğunu da teyid etmiş oluyor. o kampanyadan kurtulsanız dahi aynı spam pazarlama firmasının diğer kampanyaları için bilakis öncelikli müşteri oluyorsunuz. dolayısıyla aldığınız spam hacmi artıyor.

    bu yüzden bilinçli kullanılması lazım. sadece ve sadece kayıt olduğunuz, üyesi olduğunuz sitelerden gelen maillerin "unsubscribe" linklerine tıklamakta bu açıdan fayda var. diğerlerini report spam deyip geçin cehennemde yansın pezevenkler.

    edit: dendi ki "çok eski o ya". hayır efendim. eski olan teknik unsubscribe edince etmeyen, tam tersine daha çok spam yollayan sistemdi. burada adam vaadettiğini yapıyor seni unsubscribe ediyor ama sadece o kampanyadan unsubscribe ediyor. spam şirketinin merkezi veritabanından değil. sen hakkaten bir daha o firmadan spam almadığından şüphelenmiyosun da.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap