• şu sıralar ankara kulislerinde konuşulan bir konu.

    hatırlarsınız, geçen hafta başbakan recep tayyip erdoğan katıldığı bir televizyon programında evinin altındaki ofiste 'böcek' bulunduğunu söylemişti.

    bu söylentiyi daha evvelden işitip, geçen hafta birinci ağızdan doğrulandığını öğrenenlerin aklına hemen başka bir hadise takıldı.

    malum olduğu üzere, üç ay önce başbakan'ın tüm yakın korumaları apar topar değişmişti. değişiklik sırasında eski korumalarla yeni korumalar arasında tartışma çıkmış, eski korumaların ofisteki birtakım belgeyi yok etmeye çalıştığı iddia edilmişti. hatta söylenene göre eski koruma yenileri tarafından darp edilerek hastaneye kaldırılmıştı.

    http://www.sabah.com.tr/…nin-tum-korumalari-degisti

    bu olaydan sonra, hakimiyeti tamamen başbakan'a ait olan mit'in devreye gireceği, emniyet'e bağlı memurların görevden uzaklaştırılacağı konuşuldu. çünkü emniyet cemaat'in ağırlıkta olduğu bir birimken, mit, bizzat başbakan'ın adamlarından oluşuyordu.

    bu böcek hadisesi de ortaya çıkınca, başbakan isim vermeden cemaat'i eleştirmiş oldu. konuşma sırasında herkes 'derin yapılar'dan ergenekon'u kast ettiği düşünülüyordu ama cemaat'e yakın gazetelerin konuşma metnindeki bu ayrıntının hayli küçük verilmesi kafaları karıştırdı. yazılı ve görsel medyada durum böyleydi, hatta internet sitelerine göre böyle bir şey söylenmemişti bile.

    ankara'da kapılı kapılar ardında konuşulan cemaat - ak parti gerginliğinin arkasında 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu belirtiliyor. özellikle tübitak'ın göktürk-2 fırlatma sırasında cumhurbaşkanı abdullah gül'ü törene davet etmemesi de bir başka kırılma noktası.

    gerginliğin önümüzdeki aylarda, özellikle bu "dershane kapatılma" hadisesinin dilleneceği günlerde daha da kızışması bekleniyor. bu ihtimale karşı, başbakan'ın her haraketi cemaat tarafından bilinmesi gerektiği düşünülürken, cemaat'in bu gelişmelere karşı gizli dinlemelerle önlem aldığı konuşuluyor.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap