• - valla şu belediyenin bahçe işlerini yapan işçilere imreniyorum!
    - hayırdır?
    - baksana ya şu huzura? akşama kadar çimen kokuları içinde çalışıyorsun abi, toprağa basıyorsun, çiçeklerle haşır neşirsin
    - öyle de
    - öyle de ne abi? belki bin lira alıyorsun ama yüz bin liralık huzurun var. çok isterdim o adamın yerinde olmayı.

    ***

    - bakkal olacakmışız azizim biz, yanlış yaptık
    - ne bakkalı be
    - ne bakkalı mı var abi, adam al sat yapıyor, aldığı sattığı belli, tek derdi toptancıya parayı biraz daha geç vermek. eline geçen belli, gideri belli. eve gidince kafasını yastığa koyduğu gibi uyuyordur kesin
    - olm bakkallık mı kaldı?
    - kalmaz olur mu abi, şöyle iyi bir yerde iş tutsan yaptığı iş-kazandığı para dengesinden bizi solarlar. yol gösterenimiz olmadı ki zamanında açalım bir bakkal, oturalım başında. sattığın belli, aldığın belli, cebine giren belli çıkan belli, nefis bir hayat
    - olm marketler falan skti attı lan bakkalları
    - yok be olm, çok isterdim o aldığı verdiği belli adamın yerinde olmayı

    ***

    - abi hayat bu işte! hayat buuu
    - ne hayatı lan
    - abi baksana şuraya, dere kenarındasın, kendi tuttuğun balığı satıyorsun, küçücük bir dükkanın var, temiz hava, oksijen, huzur abi hayat bu
    - biz yapamayız abi böyle yerlerde, alışmışız kalabalığa, strese
    - koşullandık abi biz, neler vermezdim şu yaşlı amcanın yerinde olmak için. sabah kalk ormanda yürü, balını, tereyağını ye, balığını tutu, ayıkla, pişir, gelenlerle sohbet et, televizyon yok, sinema yok, safi huzur lan.
    - vardır abi bunun da zorlukları?
    - lan ne zorluğu olacak, belki bir gün balık az çıkar onda da balık halinden alırsın oldu bitti, kim bilecek balık olta balığı mı buzhane balığı mı? sen anlar mısın allah aşkına?
    - öyle de sanmıyorum tek dertleri bu olsun
    - yok abi, çok isterdim tek derdi balık çıkacak mı diye düşünmek olan o adamın yerinde olmayı..

    lan git ol yavşak! tutan mı var? bırak işini gücünü başvur belediyeye, anında mevsimlik işçi ol, 3 kuruş paraya akşama kadar çimenlere bas. 10 bin lira maaş alırken böyle işlere olmayacağını bilmenin verdiği huzurla sarılan yavşaklardan iğrenir oldum. sürekli yapanın yapmak istemediği, bin türlü sıkıntıyla boğuştuğu işlere bakıp, günah çıkarır gibi onları öven, 10 bin alıyorum ama bizim işimiz de bokta ha! diyen tiplerden illallah geldi.

    çiçekçi görür ona sarar, kasap görür ona sarar, kuş yemi satan teyzeye imrenenini gördüm lan. madem çok iyi bir iş, madem giren çıkan belli aç bir bakkal? 2 aylık maaşınla süper bir bakkal açarsın, tutan kim? madem huzur var, madem kafaları rahat sana zorla mı bu işi yaptırıp 10 bin lira veriyorlar, bırak git o işi yap?

    ama olmaz, seninki tam bir yavşaklık. yalandan o işi de öveyim ki, kendi işimin ne derece zor olduğu, 10 bin liraya anca kurtardığı anlaşılsın. aslında senin durumunun mevsimlik işçinin durumundan kötü olduğu görülsün. siktir oradan yavşak.

    - mis gibi iş yemin ediyorum, açacaksın bir çay ocağı, kafan rahat abi, sadece çay satıyorsun ya. böyle bir yer bulsam yemin ediyorum dalarım bu işe!
    - abi burası devren satılık düşünürsen..
    - haaa yok ya, ben öylesine, yani hahahaha sesli düşünüyorum, tırnak içinde yani eheh meheh

    yavşak!
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap