2946 entry daha
  • formatı rating üzerine kurmuş yarışma programıdır.

    bildiğiniz üzere eski versiyonda, yarışmacılar 12 kişi dizilip*, en hızlı cevap verenin asıl yarışmacı olacağı bir testten geçiyorlardı. o günlerde tuhaf, acayip, kasıntı tiplerin yarışmacı olması da mümkün olmuyordu tabii. olağan biçimde orta zekaya sahip, basiretli adamlar seçiliyordu.

    sonra ne yaptılar? bunu kaldırdılar ve yarışmacıları online bir formu doldurduktan sonra yarışmaya davet etmeye başladılar. bu ne kazandırdı? artık istedikleri tuhaf, acayip tipleri yarışmacı olarak seçebileceklerdi. zaten formda "belirli bir şiveniz var mı" gibisinden abuk sorular olması reyting avının en açık kanıtlarındandır.

    tabii işgüzarlıklar bununla da bitmiyor. daha önceki yarışmaların ilk sorularını youtube vb. sitelerden bulup bir göz gezdirin lütfen. bütün sorular genel kültüre dayalıydı. şimdiki gibi fishing tekniğe dayalı sorular hiç yoktu. yarışmacıları tongaya düşürmek için yaptıkları mülakatların da amacı bu şimdi. az evvel bu başlıkta da verilen mülakat sorularına baktığımızda çeşitli noktalara yapılan atıf sorularla yarışmacı profili çıkarılmaya çalışıldığı gözleniyor. yani kim hangi konularda eksik gibi, hangi konularda bilgili gibisinden.

    mesela çok bilinen bir deyim vardır, ama tiki bir kız yaşam biçimi ve aldığı kültür nedeniyle buna oldukça uzaktır. hemen bu tip soruları ona sorup skandal yaratmak istenir. bu şuna benziyor aslında. insanları segmentlere ayırıp zayıf noktalarına atışlar yapıyorlar. türküyle arası olmayana türkü, yabancı film pek izlemeyen adama yönetmen adı soruyorlar.

    şimdi bu yarışmanın dürüst olduğunu kim söyleyebilir ki! sosyal medya'da infial yaratmak için acun taktiği uyguluyorlar. seyirciyi ele geçirmek için taktikler hazırlanmış durumda. acun ılıcalı seyircisine ve yarışmacısına filan bakın mesela; hep izleyici odaklı yöntemlerle seçilip, piyasaya sunulur.

    milyoner yarışmasında da eski sıralama hızı sorularıyla, açık ön eleme sistemi uygulansa, bu yarışma gündem olmaktan uzaklaşır. ama insanlar aptal nasılsa. kandırmaya devam. siz de yolunuzu bulmuşsunuz nasılsa. amaç genel kültür testi filan değil, amaç rating avı.
12023 entry daha
hesabın var mı? giriş yap