106 entry daha
  • bu kilo almayla alakalı 25 yaşı devirmekle ilgili bir geyik var ki doğruymuş arkadaş. bizatihi test ettim de söylüyorum.

    benim bu. bendim daha doğrusu. birader benim hayatım bir tencere makarna hüpletmekle, gecenin 3'ünde 5 tavuk tantuni yemekle geçti. kilom asla 78'i geçmedi üniversite boyunca, hep kaburgalaırm sayıldı. lan şekerine kalorisine saatine bakmadım, gömdüm amına koyim elime geçirdiğimi. bir yanda çeyrek öküz yiyip ben kilo alamıyorum yææ, diğer tarafta elma yiyip kilo alan insanlar olunca arkadaşlarım ayar oldular. bi ara epey taşak geçtim lan milletle. ev arkadaşım mesela benle aynı şeyleri yiyor ama adam sürekli kilo alıyordu. sonra bi ara ucuz triplere girip kilo almaya karar verdim. hayvan gibi yedim, yine kilo alamadım. korktum amına koyim, bi bokluk var herhalde dedim ve doktora gittim. metabolizmam hızlıymış, bir de çok hareketliymişim. ondan kilo alamıyormuşum, bir sağlık sorunum yokmuş. ki harbiden acayip hareketliyimdir he, telefonla konuşurken evin içini tavaf ederim, pantolonu salonda giymeye başlar mutfakta geçiririm kıçıma, misal şu anda bunu yazarken bile dizlerimi sallıyorum. çok pis aldım doktordan yani gazı.

    bu metabolizman hızlı gazını da aldıktan sonra hepten zıvanadan çıktım. zaten tek hobisi yemek yemek, en büyük korkusu "ya yaşlandığımda eti, tuzu yasaklarsa" olan insanım ben, kilo da almayınca geviş getirir giibi sürekli bi şeyler kemirdim senelerce. tatillerde eve gittiğimde filan babam bayılacak gibi oluyordu. evde kepek ekmekli, çavdar ekmekli, salatalı sağlık beslenme furyası varken ben özel yemek yiyorum. hem de hayvanlar gibi. gece kalkıp yiyorum filan. öyle pis boğaz oldum. bi gece sarma gömerken babama yakalandım;

    -ne yiyon lan yine?
    +baba midem kazındı ya, sarma kalmış onu bi şey edeyim dedim.
    -oğlum ye, ye de bak ölçüyü kaçırmışsın. çok kilo alırsın veremezsin. azıcık dikkat et kendine.
    +yæa baba ben kilo alamıyom yææ, metabolizmam hızlı.
    -he hızlı. evlenince görürüm ben seni, evlendiğimde kaburgalarım sayılırdı benim lan.

    kadınlarda bir ben evlendiğimde 36 bedendim geyiği var sürekli duyduğum. onun erkek versiyonu da bu, ben evlendiğimde kaburgalarım sayılıyordu. açıkçası pek siklemedim. zira peder bey 0.1 ton bir insan. bir vakitler kaburgalarının sayılabildiğine, görülebildiğine inanmıyorum. babamın kaburgası loch ness gibi bi şey, kimse -belki kendi bile- görüp sayamamıştır. kaburga yok ama bi sertlik var. feyz almadım yani bu bilge sözlerden. çalışmaya başladığımda da hiçbir şey değişmedi. 80 kiloya çıktım sadece, o kadar.

    bu böyle geldi senelerdir; ta ki son 6 aya kadar. birader 27 yaşımı doldurduğumda bi boklar oldu, benim metabolizma kontağı kapattı lan. su içsem yarıyor amına koyim. 90 kiloyu gördüm. 0,1 ton barajını zorluyorum. bereket öyle göt göbek gibi bi durum yok ama ya olursa korkusu aldı beni. yediğimi içtiğimi kontrol etmeye çalışıyorum şimdi. gidişat iyi değil. iş nedeniyle egzersizi bırakma noktasına gelmiştim, ona da başladım. bunlar görece iyi şeyler de birden kilo almaya başlamak çok korkunç lan. ben sabah 3'te birahaneden çıkıp 20 midye, 2 tantuni yiyen insandım az evvel tost yiyen arkadaşıma "ama abi o tost yağlıdıdır da, ya kim bilir kaç kaloridir o. yanına da kola içiyorsun. günde 1 gazlı içecek prostat kanseri riskini %30 arttırıyor." derken buldum kendimi. bu raddeye gelmemem lazımdı lan. bu arada laf ediyorum ama içimde fırtınalar kopuyor. sezercik gibi oldum amına koyim lan, "güzel mi şekeyler? param olunca ben de alıcam" diyorum, arkadaşım olacak piç de "ımmmıh baldan tatlı" diye kemiriyor. bi de sonradan öğrendim ki tost çift kaşarlıymış. öyle kantinci çift kaşarı gibi değil ama anne çift kaşarı gibi. çok sağlıksız, hep kalori, hep yağ. öhm. ot, marul, salata, domates, zytinyağlı enginar, sağlıklı yaşam, feng şuyi. oh, daha iyiym şimdi.

    hayır bi de ne kötü biliyor musun? insanın yeme şeysine gem vurması çok kötü bi şey. benim temel içgüdüm üremek, seks filan değil, yemek yemek. milyarlık servetten fakirliğe düşsem bu kadar koymaz amına koyim.

    yiyin yiyin. ben görücem sizi metabolizma yavaşlayınca. amınagodumununkurugötleriı sizi:(
1730 entry daha
hesabın var mı? giriş yap