• "hz. muhammed hanımına şiddet uygulamış mıdır? " sorusunun hadis dini inanlılarına göre cevabıdır.

    hz. muhammed gece yatağından kalkıp kabristana gitmiş de eşi ayşe de merak edip onu takip etmiş de, hz. muhammed eve dönmeden hızlıca eve dönmüş de, hz. muhammed kendisini takip edenin ayşe olduğunu anlamış da, ayşe'nin göğsüne darbeyi indirmiş gak guk. aha kaynak: http://www.hadithcollection.com/…h-number-2127.html

    şimdi şöyle bir durum var. zaten bu rivayetler hz. muhammed'ten 200 küsür yıl sonra derlenmiş. bu hadis kitaplarında yazanları doğru kabul etmiyorsanız sorun yok. lakin hadis dini inanlıları sahih-i buhari ve sahih-i müslim'i kuran'dan sonra en temel, en güvenilir kaynaklar olarak görüp içlerinde yazan her şeyin gerçekliğine iman ediyorlar. tartışmıyorlar bile.

    şöyle de bir saçmalık var. adam sağda solda ya bilgisizliğinden ya da milleti kandırmak istemesinden şunları diyebiliyor:

    "bundan dolayı peygamber (sas.), hanımlarına hiç vurmamıştır." (bkz: #32500373)

    "baska bir sey degil. kizdin ettin, al eline sopayi, dov diye bir sey yok. peygamber yapmamis, peygamberin uygulamasi belli." (bkz: #32503388)

    "karin sana sadakatsizlik yaparsa, yapabileceginin ust siniri bir fiske atmaktir. bunu peygamber kimseye yapmamistir." (bkz: #32506274)

    "fakat, kur'an'in uygulayicisi olan peygamber boyle bir eylemde bulunmamistir." (bkz: #32337104)

    ama öte yandan sahih-i buhari ve sahih-i müslim'i de en güvenilir kaynaklar olarak tartışmasız kabul ediyor. öyleyse ya bilgisiz ya da yalan söylüyor. hadis denen bu rivayetleri kabul etmeyenler için sorun yok ama hem bu rivayetleri tartışmasız kabul edip hem de bunların aksine şeyler söylemek ne tür bir psikolojik altyapıya dayanıyor bilemeyeceğim.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap