• son bölümdeki dokunulmazlık oyununu izlerken fark ettiğim, acun ılıcalı'nın türk milletini resmen enayi yerine koyduğu ve bir allah'ın kulunun da sesini çıkarmadığı düzmece. tamam zaten bu yarışmada çoğu şeyin gösterildiği gibi olmadığını bilmeyen kalmadı da iş montajla yarışmanın hem gidişatını, hem de sonucunu farklı bir şekilde yansıtmaya kadar ilerlemiş ve bu da para verip sms yollayan binlerce insanın bir nevi dolandırıldığı anlamına geliyor.

    şimdi hiç sözlükçülerin dizilere denk gelmeleri muhabbetine girip "balkonda kitabımı okuyup kahvemi yudumlarken içeriden bir ses duydum ve nereden geliyor diye bakıyordum ki bir de ne göreyim televizyonda survivor açıkmış bu yüzden izlemiş bulundum :(" falan demeyeceğim. evdeysem ve televizyon karşısındaysam belgeselin reklam arasında zap yaparken denk gelirs... hahahah şaka lan hür irademle izliyordum işte.

    neyse bu yarışmada duygu diye bir gönüllü var ve olayın öznesi de bu arkadaş. peki duygu kimdir? gönüllüler takımında olsa da zamanında televizyonda dördüncü aranıyor diye bir program sunan ve ilk program konuğu da acun ılıcalı olan bir kızımız. yani tanışıklıkları eskiye dayanıyor. ben hayatımda bu kadar kavgacı bir kız daha görmedim. ilk günden beri herkesle tartışmaya giren ve yarışmaya şu haliyle en fazla reyting kazandırabilecek potansiyele sahip olan bu kız adada kimse tarafından sevilmiyordu. zaten öğrendim ki geçen hafta herkes gitmesi için bunun ismini yazmış ve bu da başka bir kızla birlikte halk oylamasına kalmış.

    gelelim asıl mevzuya.

    son bölümdeki dokunulmazlık oyununun ilk aşamasında büyük güç gerektiren bir oyunda bu çelimsiz kızın rakiplerini eleyip üzgün kaslı eleman ile düelloya kaldığını görünce bir bit yeniği olduğunu anladım ve oyunun geri kalanını dikkatle takip etmeye başladım. bundan sonrasını tek tek kanıt göstererek kamuoyuyla paylaşacağım.

    (http://www.startv.com.tr/…/video/survivor-5-bolum/4 12:30'dan itibaren)

    düelloda ikisi de ellerine birer adet hindistan cevizi alıp denizin içinde arka arkaya dizilmiş porselenlere fırlatarak kırmaya çalışacaklar ve hepsini ilk vuran o eli, iki el alan da oyunu kazanacaktı. yine bir survivor klasiği olarak durum önce 1-1 oldu ve oyunun galibi son ele kaldı.

    (aynı video 19:05'ten itibaren)

    son elin ilk atış hakkına sahip olan üzgün kaslı eleman kırması en kolay olan en öndeki porselene imkansızı başararak isabet ettiremedi ve şüphelerimde haklı olduğumu anlamaya başlayıp takibi yoğunlaştırdım.

    (aynı video 19:35'ten itibaren)

    derken sıra bu duygu denen kıza geçti. kız son elde durumu 2-1'e getiren atışı yaparken hindistan cevizini ikinci porseleni kırması mümkün olmayacak bir şekilde fırlattığı halde hindistan cevizi henüz havadayken kamera birden yakın plana geçti ve porselen kırılmış gibi gösterdi. üstelik yakın plandaki görüntüde hindistan cevizi sanki yukarıdan atılıyormuş gibi bir açıyla geliyordu ve porseleni çevreleyen tahtaların durduğu açı da atış anındaki açıya göre farklıydı. o bütün atışları uzaktan, herkesin görebileceği şekilde gösteren kameranın sadece bu atışta yakın plana geçmesi de ayrı bir detay. görüntüleri geri sarıp tekrar tekrar izledim ve her seferinde farklı bişey fark ettim. kız bu atışı yaparken üzgün kaslı eleman kafayı eğmiş, atışa bile bakmıyor. kenardan izleyen diğer yarışmacılar desen, çoğu sanki içlerine sinmeyen bir durum yaşandığını doğrularcasına atışı izlemiyor. özellikle doğukan'ın atış anındaki hareketleri çok şüpheli ve bu montaj düzmecesinin en büyük kanıtlarından biri. mantıken hindistan cevizinin gidişatını takip etmesi gerekirken zaman ilerlediği ve hindistan cevizi elden çıktığı halde doğukan'ın kafası hep duygu'ya bakıyor. her şey planlanmış. oyunun senaryosu belli. duygu'nun atışı aslında porseleni kırmadığı halde yakın plana geçerek ve kamera arkasında porselenin kırıldığı bir görüntüyle profesyonelce montajlanarak ekrana kırmış gibi yansıtılıyor. diğer yarışmacılar da zaten büyük patronun maaşlı elemanları olup paralarını aldıklarından seslerini çıkaramıyor. bu üçkağıttan sonra emin oldum ki bu kızı oyunun galibi yapacaklar. derken durum 4-3 oldu. üzgün kaslı 4-3 öndeydi ve son porseleni de kırsa oyunu kazanacaktı ama beklediğim gibi herif kendisine kamera arkasında verilen talimata uyarak üst üste 5-6 kez porselene isabet ettiremedi ve kız önce 4-4 yaptı, ardından son atışını isabet ettirerek 5-4 ile oyunu kazandı. elemanın üst üste isabet ettiremediği kısımlar da yukarıda verdiğim linkten izlenebilir.

    bu oyun sonucunda kız dokunulmazlık hakkına sahip oldu ama bu dokunulmazlık önümüzdeki hafta yapılacak oylamada geçerli oluyormuş ve mevzubahis bölümde açıklanacak olan halk oylaması sonucu diğer kız daha fazla oy aldıysa bu kız yine eleniyormuş. duygu'ya bu dokunulmazlığı verdiklerine göre işe yaraması için oylama sonuçları da kesin onun lehine olur diye düşünmüştüm ki öyle de oldu. diğer kız elendi. güya halk duygu'nun kalmasını istemiş.

    bu arada dokunulmazlık oyunundan sonra, sms'lerin açıklanmasından önce, montajdan sorumlu herifin nasıl kesmeyi unuttuğunu anlamadığım bir görüntü var ki adamı işinden eder.

    (http://www.startv.com.tr/…/video/survivor-5-bolum/5 17:35'ten itibaren)

    dokunulmazlık oyununu duygu kazanmış gibi gösterildikten sonra dağhan külegeç ve yanındaki adını bilmediğim bayan aralarında konuşuyorlar. dağhan "peki duygu elenirse dokunulmazlık hakkını kime bırakır?" diye soruyor ve diğeri "öyle bişey olmayacak ki" diye cevap vererek acun ılıcalı'nın gizli planını ağzından kaçırıyor.

    sonuç; duygu'nun en az iki hafta daha adada kalması, dolayısıyla yarışmanın reytingleri garantilenmiş oldu. acun medya'da yüzler gülüyor. ama bakalım kamuoyu bu büyük düzmeceyi öğrendikten sonra da gülmeye devam edecek mi?
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap