• evli çiftlerin haftanın 2-3 günü oynadıkları keyifli bir oyun. eve yorgun argın gelen baba ile bütün gün ev işi yapmış, çocukları yedirip içirmiş annenin oynadığı, aslında bir kazananı olmayan oyun. şöyle oynanıyor. çiftin evde buluştuğu zaman diliminde taraflardan biri sevişme isteğini belli ediyor. sevişelim diyor, çarpışalım diyor, hunhar yapalım diyor vs. karşı taraf da tabi ki mutlaka yapalım diyerek oyunun startını veriyor. bundan sonraki süreç sevişmek istediğini vurgulayarak sevişmemek üzerine gelişiyor. yani sevişmekten vazgeçen taraf olmayacaksın ancak karşı tarafın da sevişmekten vazgeçenin sen olduğu yönünde laf sokmasına müsaade etmeyeceksin.

    mesela;
    - mutfak da bok gibi değil mi?
    - he valla yedik kalktık, toplanması gerek ama…
    - sabah mı yapsak?
    - sabaha kokar be
    - ee saat 11 oldu, daha sevişeceğiz de (!), yatacağız da…
    - ne diyorsun yani?
    - kalsın be sabaha, sevişelim biz…
    - … bilmiyorum ki, sabah daha zor olmaz mı?
    - toplayalım mı diyorsun yani? o zaman sevişemeyiz ama çok istiyordum ben
    - ben de istiyorum ama işte, işlerin de yapılması lazım.
    - doğru diyorsun aslında

    bakın her iki taraf da “boş ver sevişmeyi, zaten yorgunuz mutfağı halledip yatalım” dememek için çırpınıyor. sen ne dersin, öyle mi dersin, ciddi misin diyerek karşı tarafın sevişmeme isteğini vurgulamasını istiyor.

    - doğru tabi, hadi gel mutfağı halledelim, sonra gücümüz kalırsa hunhar yaparız
    - iyi dedin öyle yapalım.

    bakın oyun pat oldu. iki taraf da “sevişmeme” durumunu vurgulamadı. olayı mutfağın temizlenmesinin sonrasına bıraktılar. ondan sonra tuvaletti, diş fırçalamasıydı, makyaj temizlemesiydi derken sevişmenin zaten gündemden düşeceğini, kadük olacağını biliyorlar. kazananı olmayan, beraberi bir oyun oldu. bu oyunun çok değişik versiyonları kurulabilir. mutfak yerine, banyo yapma, çocuklarla ilgilenme, sevdiğiniz bir filmin başlaması, işiniz olması, bir halsizliğin çökmesi, vb. bir sürü senaryo yaratabilirsiniz. günün birinde bu oyunda uzmanlaşınca çok daha basit bahanelerle sevişmekten vazgeçen taraf gibi görünmemeyi başarabilirsiniz.

    siz de böyle küçük oyunlarla monoton giden evliliğinizi iyice boka çevirebilirsiniz. belki dibe vurursunuz da bir yükseliş başlar. yoksa kim sevişmek istemeyecek diye diye organınız düşecek haberiniz olmayacak.

    mutluluklar dilerim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap