• caillou’nun gösterime girmesi ile birlikte türeyen çocuklardır. zamanında anneanne, babaanne, dede diyerek büyüyen çocukların çocuklarının bir canıtın, bir cek, bir emili edasıyla kırk yıllık anneannesine büyükanne, dedesine büyükbaba demesi benim tuhafıma gidiyor şahsen. büyükanne, büyükbaba belki annenin anneannesi, dedesi için falan kullanılabilir ancak benim evladımın anama büyükanne, babama büyükbaba demesi zoruma gidiyor benim.

    çocuğa anneannesi baktığı için sabi sabahtan akşama kadar evin içinde büyükanne yukarı büyükanne aşağı. resmen içim bulandı. fatih’te mi oturuyoruz yoksa milvaki’de miyiz yeminle ayırt edemiyorum. sanki eşimle birlikte verandalı evimizde, bahçesindeki ağaca kurulu lastikten imal salıncakta sallanan çocuklarımızı izleyip soğuk viskilerimizi yudumluyoruz da akşama da ben bowlinge gideceğim.

    hayır çocuğun büyükanne dediği kadının adı melinda, encıla falan olsa yine bi derece ancak kamile isimli bir kadına büyükannelik vallahi yakışmıyor. anneanne lan o, hatta nene (nine bile değil).
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap