182 entry daha
  • (bkz: türkiyeden tiksinmek)

    reyhanli patlamasi icin yayin yasagi koyulmasi gibi daha muhim olaylara bile gerek yok, yeterince organize bir yerel kokusmusluk insani koca ulkeden tiksindirmeye yetebilir.

    her medeni sehirde olmasi gerektigi gibi, otobus terminalinden sehre hizlica toplu tasima yapilmasi icin millet borcun harcin altina girip servis, minibus aliyor. kul hakki yemeyen melih servisleri yasaklayip, bu insanlari magdur edip, taksilere monopoli veriyor.

    tabii bu hayri niye yapiyor, taksiciler babasinin oglu mu? hayir, dogrudan oglu. daha dogrusu duragin isletmesi oglunun. 200-250 kadar taksi var, gunluk kira 25 lira (diger taksicilerin soyledikleri rakam bu). bu ayda 180 bin lira eder. taksicinin duraga girmek icin odedigi 20 bin lira ayakbasti parasini da unutmayalim, 100 taksi odemis olsa, 2 milyon lira sirf oradan. bu isi de bir vakif adina yapiyor, dogru duzgun vergi vermesine gerek yok, gerek olsa da kim sorusturacak? magdur olan vatandasin, batan servis isletmecilerinin koy gotune, cuma da namaza git.

    sonra bu parayla kaldirim tasi yapar melihin oglu ve fahis fiyata satar. kim alacak fahis fiyata, babasinin oglu mu? hayir, dogrudan babasi. belediye baska kimseden kaldirim tasi almaz, bundan alir. belediye baska kimseye parasini aksatmadan odemez, buna oder. kaldirim muhendisi olacaksan boyle olacaksin, sonra altin degerine sattigin kaldirimlardan seke seke cumaya gideceksin

    bu hanedanin yaptiklarini yillardir herkes bilir, herkesin dilinde tuy biter kufretmekten ama hicbir zaman cezaevine girmeyecekler, malvarliklarina el konulmayacak, vip statuleri alinmayacak, sorusturmalar tamamlanmayacak. 5 milyonluk sehirde 5 bin kisi toplanip hesap sormayacak, soranlar da polisten dayak, yargidan sille, ihalelerden siktir yiyecek.

    asil tiksindirici kismiysa, buyuk ihtimalle bir sonraki secimi de kazanacak ve bir sonraki cumaya da piskin piskin siritarak gidecek olmalari.

    ***

    edit: pratik tavsiye kismi: saatler uygunsa ankaray kullanin, durak karsida. ayni yerde (konya yolu) otobus duraklari da var. agir yukunuz yoksa, eskisehir yoluna cikip oradan dolmus, otobus bulunabilir; sanirim armada'nin oradaki taksiler de galiba bu duzenin icinde. taksiden baska sansiniz yoksa bindikten sonra sizin angarali olup olmadiginizi anlamak icin yaptiklari muhabette, fazla detay vermeden, "icisleri bakanligina bir is icin geldim" filan derseniz iyi olur. ya da benim adimi verin, dunyanin en sacma 5 saniyelik duraksamasini yasamak icin.
209 entry daha
hesabın var mı? giriş yap