63 entry daha
  • olay inandırıcılığını tamamen kaybetti gözümde. işte 10 maddede nedenlerim...

    1) kabataş gibi şehrin en kalabalık yerinde, ortada eyleme katılmayan/hatta eylem karşıtı yüzlerce insan varken bebeğiyle yürüyen herhangi bir kadının durduk yere saldırıya uğrama ihtimali beni işkillendiriyor.

    2) adalar vapurunun kabataş'a yanaştığı o saatte (yani günün en kalabalık anında) etrafta mağdurdan başka bir şahit olmaması beni işkillendiriyor.

    3) gecenin en karanlık vaktinde, en basit adi suça bulaşan kişiler dahi yakalanabilirken, sorumlu olduğu iddia edilen kimselerin ortaya çıkmaması/yakalanamaması beni işkillendiriyor.

    4) yine kabataş gibi etrafın tamamen mobese, güvenlik kamerası, eylemci kamerası gibi big brother'ın alasının yaşandığı bir ortamda herhangi bir görüntünün ortaya çıkmaması (belki de bazı siyasi rantlar elde edilebilir düşüncesiyle çıkartılmak istenmemesi) beni işkillendiriyor.

    5) polise taş atmak gibi kimilerinin (benim de) makul tepki olarak nitelendireceği eylemlerde bulunanlara dahi, gruptakilerin tepki koyduğu/taş attırmadığı gerçeğinden yola çıkarak, alelade bir vatandaşın durduk yere saldırıya uğramasına sessiz kalınması ihtimalinin düşüklüğü beni işkillendiriyor.

    6) müşteki z.d.'nin sıcağı sıcağına verdiği ilk ifadeyle, elif çakır'a verdiği söyleşi arasında dünyalar kadar fark olması beni işkillendiriyor.

    7) bir laikçi teyzenin, üç beş kişiyi kışkırtarak bir kadının üzerine işetmesi gibi fantastik sayılabilecek ifadelerin yer alması beni işkillendiriyor. (hangimiz durduk yere, bırakın birinin üzerine, bir duvar kenarına dahi işeyebiliriz lan?)

    8) genç bir çocuğun elinde tuttuğu kola kutusunu yuvarlak içine alarak, "bira içtiler" şeklinde lanse eden bir medya gerçeği olması ve hükümete en yakın iki gazetenin de bu olayı propaganda malzemesi yapmaktan hiiiç kaçınmaması beni işkillendiriyor.

    9) hükümetin, siyasi rant edebilecek her şeyi istismar edebilecek tıynette olması beni işkillendiriyor.

    10) redhack'e konuşan ve olaya karıştığı iddia edilen kişilerin, mevzunun iki kadın arasındaki bir itiş kakıştan kaynaklandığını ve tartışmanın etraftaki kişiler tarafından önlendiğini söylemesi beni işkillendiriyor.

    zannederim ki bir kargaşa oldu ve bu tartışma başörtüsü mevzusuna dokundu. ancak, olaylar z.d.'yi aşarak öyle bir boyuta geldi ki, ortaya çıkabilecek herhangi bir ayrıntı, bu itinayla kurulan camdan binayı bir anda yıkabilecek vaziyette.

    yine öyle düşünüyorum ki, kamera görüntüleri polisin elinde. ancak onlar da verilen ifadeyle kamera görüntülerinin tutmadığını biliyor. fakat, yetkililerin siyasi hesapları nedeniyle bu ayrıntıyı ortaya çıkarmaktan çekiniyor.

    zira ne iktidar ne de iktidarı elinde bulunduran medya, böyle bir fırsatı elinden kaçırmaz ve o hazırladıkları 28 dakikalık video'nun içine bir şekilde sıkıştırırdı. ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve sıcağı sıcağına söylenen yalanlar birilerinin elinde patladı.

    eyyorlamam bu kadar efendim.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap