493 entry daha
  • dindar olmanın ötesinde (bkz: #30875423) batıl inançları da var. mesela oyuncağı onun için karşı tarafı oynamaya cezbetme unsuru. eğer düz haliyle onunla oynamazsanız oyuncağını alıp geliyor sizi onla tavlamaya çalışıyor "bak böyle güzellikler var" der gibi. bunda bir acayiplik yok. acayiplik biz evde yokken başlıyor.

    normalde oyuncakları hep salonda durur zira onunla oynayacağı kişiler salondadır. öte yandan uzun süreliğine (5-6 saat) evden gittiğimizde ne zaman geri gelsek benim ve sevgilimin terlik tekleri mutfakta oluyor. yanında da illa ki bir oyuncağı oluyor. uzun süreli çıktığımızda bu manzara hiç değişmiyor. biz evdeyken terliklerimize asla dokunmayan hayvan, özellikle terliklerimizden sadece tekini ve kendi oyuncağını alıp yeme içme dışında asla vakit geçirmediği mutfağa gidiyor ve onları oraya, mutfağın tam ortasına bırakıyor.

    kendisini büyücü zannediyor kerata. cezbetme unsuru olan, insanları çeken oyuncağıyla, bizim bir eşyamız olan terliği yanyana mutfağa koyunca geri geldiğimize inanıyor. hiçbir zaman 5-6 saati geçirmiyoruz ama o bunu bilmediğinden o kombinasyon sayesinde geldiğimize inanıyor. vudu büyüsü yapıyor resmen.

    eğer 2-3 saatliğine çıkmışsak bu olmuyor. bir refleks de değil. son çare olarak başvuruyor "artık başka seçeneğim kalmadı" der gibi. bir araya getirdiği şeyler de rastgele can sıkıntısından getirilmiş şeyler değil, gayet anlamlı. bu açıdan batıl inançlı bir insandan hiçbir farkı yok.
994 entry daha
hesabın var mı? giriş yap