16 entry daha
  • aga, bence bazı nesnelerin özel güçleri var. deri mont da onlardan biri.

    sevgili okur birkaç günlüğüne ata ocağına gittim. maksat anamızın babamızın, manitamızın gönlünü hoş etmek bayram vesilesiyle. 1.5 senedir temelli dönmeye çalışıyordum ya, biliyosundur. bilmiyorsan da ben biliyormuşsun gibi davranacağım. çünkü öyle yaptığımda 2 kadeh tokuşturmuşuz da hasbihal ediyormuşuz gibime geliyor. yine dönemedim lan. dönücem dönücem dönemiyorum, dönücem döncüem maalesef yine dönemiyorum. bu kasım kesin dönücem diyorum ama du bakalım. acayip keyifliyim. bayramda da kısa süreliğine geldim diye mümkün mertebe alnım secde görsün diye uğraştım, sevdiğim şeyleri yaptım. yalnız bi sırt çantasıyla geldim, havanın da adaletsizliğine uğramak mı diyeyim bilemiyorum ama son gün soğuk, yağmur filan epey sıkıntı oldu. gerçi ekim ayında tiril tiril karadeniz görüp, "hava yağmurlu :((" diye ağlayanı sikerler de işte maksat hatayı kabul etmek yerine kainata bok atmak. baharlık mont lazım ama nerden bulucan bilmiyorum ki.

    aga hep mi negatif, değil elbette. üniversiteye giden sığır gibi kardeşim var, bu tip durumlarda işe yarıyor. "mont ver, kazak ver lan vicdansız, abinin üşümesine yüreğin nasıl dayanıyor?" dedim, sana yağmurlu havada su yok gibi çirkin mi çirkin bir cevap aldım. bereket, bu tip durumlara hazırlıklıyımdır. yakın zamanda gittiğimiz bir nişanda bu şerefsizin "numaranı versene, fotoları atarsın vatsaptan :)))" şeklinde bir kızçeye yürüdüğünü tespit etmişliğim var. hıyarın bi de kız arkadaşı var ha. it işte. hayırsız. hep itlik, serserilik peşinde.

    -niye vermiyosun lan mont? deri montun var ne güzel. şerefsiz. ben sana çocukken çukulota almıyo muydum?
    +abi kaç senedir çalşıyosun. al bi tane mont. sırtımdaki montu neden vereyim?
    -vay arkadaş, biricik abisinden montu esirgesin ama milletin kızına, yeğenine vatsap matsap ayağına yürüsün. ona ne diyosun?
    +abi ben o kıza yürümedim saçmalama.
    -hangi kızdan bahsettiğimi nerden anladın lan?
    +...
    -hadi diyelim ki yazmadın, senin hatun bu duruma ne diyo acaba?
    +bilmiyor ki.
    -inşallah biri söylemez.
    +abi saçmalama, eda mesele yapmaz bunu.
    -sen öyle diyorsan.

    yeri gelmişken sevgili okur, hayatta bazı riskler alınmaz. yukarıdaki, alınmayacak risklerden. neyse, baktım yarım saat sonra montu getirmiş canım kardeşim. bana çok düşkün, abisinin üşümesine dayanamadı demek ki.

    deri montun bildiğim tek meziyeti, bir kendi paramı kendim kazanıyorum deme yolu olması. okulu bitiren tüm arkadaşlarım, kadın olsun erkek olsun ilk maaşlarıyla hep deri mont aldılar. hatta öyle ki sokakta deri montlu görsem "aferin. genç yaşında ekmeğini eline almışsın" diyorum. ben marjinal olduğumdan, ben anı yaşayan bir çılgın olduğumdan ve popüler öğelerdense butik öğeleri kullanmayı tercih ettiğimden almamıştım deri mont. yoksa lan mont diye 1500 lira istiyor ölü sikiciler dediğimden değil. marjinalim, kedi seviyorum, enik seviyorum, ornitorenk filan seviyorum. şarap içmeler, leblebi tozuna bayılmalar, çocukluğumu özlemeler, klasik gitar çalmalar filan hep bende, ondan dolayı. bir de konuyla çok alakalı başka bir husus olarak bağlanma problemim var. of:(

    montu giyince farkettim ki deri mont adamı adeta bir bedes, adeta bir kıriminıl, bir autkes yapıyor. yürüyüşüm filan değişti. hemen parmakları kesik eldiven aldım ucuzluktan. hesabıma göre fon müziğim turn the page. bedes dediğin, autkes dediğin motora biner ama ben mecburiyetten dolmuşa bindim çocukluk arkadaşlarımla buluşmaya gitmek üzere. tam "bayramda halamın filan elini öpeyim de artık bir motor alayım. motor şart" diyordum ki arkamdan biri omzuma vurdu. döndüm, baktım ki 14-15 yaşlarında elemanın biri kalkmış koltuğundan, "abi, buyrun böyle oturun isterseniz" diyo. anlamadım. ne diyon koç filan dedim, çocuk bana yer veriyormuş. su istesem getirmez.

    oğlum ben daha 28 yaşındayım lan, deri mont giyiyorum. niye böyle yapıyosunuz?

    düzeltme: polly jean'in uyarısıyla kimi hatalar düzeltildi.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap