98 entry daha
  • merhabalar ben geldim,

    açılın evladım biraz kenara. hasta hava alsın.
    ne yapıyorsunuz lan siz!
    biraz kendi halinize bırakınca aranızdaki sorgulama bilinci zayıf gençler ortalığı ele geçiriyor. bilgi sahibi olmafan fikir sahibi olmak haktır ancak saygı duyulacak bir mevhum değildir. konu sözlükte ilk pörtlediğinde fazla ilgi çekeceğini düşünmediğim için kısaca bir iki satır yorum yapıp bıraktım.

    ancak şimdi görüyorum ki sizin kafanız karışmış. bu nedenle bir netleştirme yapıp tekrar kendi halinize bırakacağım sizi. belki bu reboot sorunu çözer.

    vajinismus bir hastalıktır. çoğunlukla bu hastalığı yaşayan kişilerde fiziksel bir sorun yoktur. toplumsal öğretilerin ve ahlak anlayışının bir sonucu olan bu hastalığın kendi başına dalga geçilecek bir tarafı elbette yoktur. kimse de böylesi bir saygısızlığı zaten yapmamış gördüğüm kadarıyla.

    yani nasıl ki grip olanla dalga geçmek salakçaysa
    vajinismus olanla dalga geçmek de saçmadır.

    bu nedenle "umarım sizin de başınıza da gelir de görürüsünüz" diyenler hata etmektedirler. burada kimse hastalığı hedef alarak karşı tavır almamıştır. buradaki ortak düşman cehalettir.

    yarın birisi grip tedavisi için ispirto içmenin faydalı olduğuna yönelik bir metin hazırlasa eminim o da mizah malzemesi olacaktır. ispirtonun içilebiliyor olması ve hatta gribe iyi geliyor olması bu ağır cehaletin mizahi ve salakça olan yönünü ortadan kaldırmaz.

    öte yandan herkese açık bir internet sitesinde uzman olmayan kişilerin tedavi yöntemi sunması suçtur. hele ki bunu yapan kişi "beyin kası" seviyesinde anatomi bilgisi sahibiyse kötülüktür de. iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyor olması sonucu değiştirmez. bu siteden bakıp vajinasına zeytin yağı dökecek kadınların yaşayacakları tüm sağlık sorunlarının sorumlusu kendisidir. bu sorumluluğu kendisi üstlenmeyeceği ve yaptığı şeyin ciddiyetinin farkına varamayacağı için üzgünüm.

    peki bir insan vajinasına zeytin yağı dökerse ne olabilir.
    vajina faunası kendi içinde bir ekosistemdir. sahip olduğu ph ve bakteri yoğunluğu bu eko sistemin menstürasyon dönemi gibi geçişler de dahil olmak üzere sürmesini sağlar. dışarıdan yapılan her türlü müdehale özellikle ph değişikliği yaratabilecek müdehaleler kısırlığa ve hatta rahim ağzı kanserine kadar sorunlara yol açabilir.

    sağlıklı bir kadının vajinasının ph değeri 3.5 ile 4.8 arasında olmalıdır. görüldüğü üzere gayet asidik bir ortam. zeytin yağı suda çözünemediği için ph ölçümü yapmak mümkün değil ancak ekstra virgin bir zeytin yağı için asidite miktarı %8 den az olmak zorunda bu oran iyi zeytin yağlarında %1den az. bu durumda zeytin yağı vajina faunasının ph değerini yükseltecektir. ki bu tamamen contamine olmamış kusursuz bir zeytinyağının yapacağı sorun sadece. bu riske eklemeniz gereken pek çok başka faktör de mevcut hanımefendinin yazdığı yazıda. parmaklar, tasda açık duran zeytin yağı, tahriş faktörü.

    öte yandan oleik asidin cilt mukozasına zarar verdiğine yönelik pek çok çalışma da mevcut. özellikle bebeklerde ve egzama gibi cilt hastalığı olanlarda bu risk çok daha yüksek. vajinanın iç duvarları gibi hassas bölgelerde oleik asidin aşındırıcı etkisi hiçbir zaman yadsınmamalıdır.

    görüldüğü üzere "tedavi" adı altında yazılan bu yardım reçetesi hem cahilce hem de zararlı. yayılması uygulanmasının kolaylaştırılması ve onaylanması doğru değil. "çaresizlikten yapıyorlar" sagunması şuna benziyor.

    "efendim adamlar çaresizlikten kanalizasyon dökülen nehirde yıkanıyorlar ve bunun saç dökülmesini engellediğini keşfetmişler. bu yöntemi anlatmalarına engel olmayın onlarla dalga geçmeyin."

    tifodan geberip gidecek lan insanlar nasıl dalga geçmeyelim, nasıl normal karşılayalım onaylayalım bu durumu. böylesi tehlikeli bir mevzuyu sırf acınacak kadar cahil oldukları için görmezden gelmek mümkün mü.

    her hastalık gibi vajinismus da eğitimli uzmanlar tarafından bilimsel yöntemle tedavi edilmeye çalışılmalıdır. alternatif tıp iyi ettiğinden çok daha fazlasını beter eden kıymetsiz bir dedikodudur. ve tercih edilmiş cehalet (cehalet değil) her daim her ortamda yerilmeli aşağılanmalı utanılacak hale getirilmelidir ki daha çok insan doğruyu doğru method ile arasın.

    yani özetlersek;
    zeytin yağı vajina faunası için zararlıdır.
    sağlıklı alternatifi olduğu halde zararlı zeytinyağı kayganlaştırıcı olarak kullanılıyorsa salakçadır.
    çaresizlik sahte tedavi reçetesi üretip yaymaya bahane değildir.
    vajinismusun kötü bir hastalık olması ve bizim başımıza gelebilecek olması tercih edilmiş cehaleti şirinleştirmez.
    tıp uzman olmayan kişilerin elinde oyuncak edilemeyecek kadar ciddi ve sorumluluk gerektiren bir uğraştır.
    tüm bu konu cahilce olmasnın dışında başkalarına zarar verebilecek olduğu için de protesto edilmeli yerilmelidir.
    insan kendi bedenine dilediğini yapabilir ancak başkalarını özellikle de tedavi amaçlı yönlendiremez.
    kamuya açık bir alanda yazılan yazılar kritik edilip salakça bulunabilir. bu suç değildir.
    hastalık salakça değildir ama tedavi yöntemi salakçadır.
    bu ikisi farklı şeylerdir.

    teşekkür ederim.

    bonus;
    (bkz: mastürbasyon yapmayan kadın/@limon kimyon zorro)
    (bkz: üç evli çiftten biri seks yapmıyor/@limon kimyon zorro)
    (bkz: 2.5 yıllık kız arkadaşıyla seks yapamayan adam/@limon kimyon zorro)
    (bkz: 30 yaşında romantizm düşünen kadın/@limon kimyon zorro)
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap