912 entry daha
  • bol bol istanbula gelen ama hayati boyunca bu sehre yabanci kalacak biri olarak suna kesin ikna oldum: moda-kalamis-caddebostan-suadiye seridi istanbulda yasanilacak en optimum yer.

    yuzde 90'i rezalet olmasina ragmen istanbul epey guzel yer barindiriyor: galata/tunel, sariyer, emirgan, beykoz, anadolu kavagi, adalar, polonezkoy, kuzguncuk, bebek, zekeriyaköy, vs.. fakat her birinin bir eksigi var: kimi cok sapa, kiminin trafigi/kalabiligi felaket, kimi cok pahali, kimi surekli kalmak icin fazla sakin.

    kadikoy sahil seridi en dengelisi. etrafin canli olmasina ragmen, otede sahilde kibar teyzelerle sabah sakin sakin tost yiyip, hemencecik bostancidan adalara kacabilecegini bilmek cok guzel. zaten zirt pirt bunu yapiyorum. istanbulda chp'li teyzeler ve vapur kaptanlari disinda bir demografiye isinabilmis degilim. kadikoy sahil seridinin eksikligiyse tarihi dokunun olmamasi ve onun yerini dolduracak ozellikte guzel bir mimarinin bulunmamasi. bu da olsaydi bence avrupanin guzel ve yasanilasi orta buyuklukteki sehirlerine (amsterdam, budapeste, floransa gibi) epey yakinsardi. gerci londra da akdenizde olsa dunyanin en iyi sehri olurdu. bangkok'ta kis mevsimi olsa sidney onun yancisi olur, sangay new york'ta olsa beraber tokyo'yu doverlerdi. bu islerin sonu yok.
3112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap