16 entry daha
  • 12'ser saatten 2 sefer cektigim icin hakkinda fikir sahibi oldugun sancidir oncelikle.
    rahim agzi acilip, belli araliklarla karin sertligi ki, kasilmalar sebebi ile, aslinda dogum baslamis fakat sancim gelmedigi icin, suni sanci aldim damar yolu ile. ilk yarim saat bir sey yok. yarim saatin sonunda, kasilmalarla birlikte hafif hafif sanci vurmaya baslar. hafif dedigime bakmayin, sadece sanci araligi uzun oldugu icin, o ara zamanda sanciyi tolere edersiniz. daha sonra sanci araligi kisaldikca, kasilmalar arttikca bebek dogum kanalinda, her kasilma sonrasi biraz ilerler. benim bunu sukunetle anlattigima bakmayin. bahsettigim sey; kemiklerinizin ayrilmasi, dogum kanalinizda yasadiginiz tarifi pek de mumkun olmayan bir sancidir. mesela su an dusundum, ve suna benzer bir agridir diyebilecegim bir agri ve sanci aklima gelmedi.
    sanci araligi azaldikca ki, 30 saniyeden daha kisa, hatta dogum aninda neredeyse nefes alip verme sikligina kadar indiginde, kasiklarinizda ve karninizda bir kaya ile birlikte bacak aranizda ise bir kafa ile ki, suyunuz normal yollardan patladiysa ne ala, mudahale ile patladiysa, sipir sipir damlaya damlaya ki, sanirim o suyun gorevi biraz da dogumu kolaylastirmaktir, dogum anina yavas yavas yaklasirsiniz. ha bir de mesane baskisi yuzunden bol bol isersiniz ortalik yerlere. o sanciyla da pek umurunuzda olmaz.
    sansiniz varsa yuruyerek ama o sanciyi ayni zamanda cekerek dogum anina gelirsiniz. 12 saat once, lavman yapildigi icin acsinizdir da ustelik. tonlarca su kaybedersiniz ve bir damla su icin doktorunuza yalvarirsiniz. ama narkoz alma ihtimaliniz yuzunden su bile icemezsiniz.
    dogumhaneye girdiginizde, artik hersey bitsin diye icinizden yalvariyorsunuzdur. o masaya yatar, tum yorgunluga, sancinin sizi pacavra etmesine aldirmadan artik birbirine girmis kemiklerinizi zorlayarak ikinirsiniz. o esnada vajen agzi parcalanmasin diye iki uc cit atilir, sicak sicak akan kani bile o uyusuklukta hissedersiniz. kafada sorun yok, ama omuzlar ciktigi anda zaten dogum bitmistir.
    ha tabi o an icin. 1 dakika sonra keskin bir aci ve ikinma hissiyle, plesentayi da atarsiniz.
    sonra memeleriniz sut dolar yavas yavas, az once kemiklerinizi parcalayan kucuk bir bebek verirler kucaginiza, koklarsiniz, sarilirsiniz ve dikisi beklemek icin doktorunuza acikli gozlerle bakarsiniz..
    "allah askina uyut beni !!"
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap