• dunyanin en acayip en sacma ruh sagligına sahip millettir. bunun birçok nedeni vardır ama biraz tarihinden başlayabiliriz. onun için;

    şöyle bir geçmişe bakıyorum sekiz yüz yıl kadar önce daha rus kavmi yeni yeni ortaya çıkmışken moğollar hayvan gibi gelip sikip atmışlar ortalığı. bu travmayla ruslar tarih sahnesine giriş yapar. düşün amk beş yaşındasın dedenin taşağını görüyorsun. ömür billah aklında çıkmaz yani. benim çıkmadı.

    sonra ilerliyoruz tatarlar da bunlara bulaşıyor, biraz sonra diğer türk boyları ve osmanlılar gelecek bunları talan edecek. biraz daha yakın tarihe bakıyorum 1600'lü yıllar, polonyalılar işgale başlıyor. moskova'ya kadar geliyorlar. çok ilginç di mi? polonyanın altın çağları o zaman. sonra 18.yy rusların bi nevi muhteşem yüzyılı. petrolar, katerinalar imparatorluğunu sınırını belki yüz katına çıkarmış artık dünyada söz sahibi bi rus ekolü olacakken tam, napolyon çıkıyor. büyük troll'lük yapıyor napolyon. şanzelizeden çıkıp kremline kadar geliyor reyis atla hem de. bi de sürekli istanbul çok güzel deyip moskova'ya geliyor. sağ gösterip sol vuruyo yani.

    napolyon siki tutuyor ve geri dönüyor. zaman ilerliyor. bölüm sonu canavarı çıkıyor. 20.yy'da tankla tüfenkle ağır sanayi hamleleri ile führer başgan adolf hitler üç bir yandan rusya'ya saldırıyor. üç yıl boyunca esaret altında kalan rusya onu da püskürtüyor. yani sürekli işgal sürekli savaş, sürekli dram bi de hava soğuk yani hayvan gibi soğuk. zaten sovyetlerin esas kuruluş nedeni de bu idi. soğuktan korunmak için iç içe kaynaşmış onbeş devlet. küresel ısınma(!) olunca dağıldılar.

    asıl paranoya ise 2.dünya savaşında sonra başlıyor. mesela 1996 yılında bile moskova'da yanlış alarm verilmiş abd'den bir nükleer saldırı geldi diye. herkes sığınaklara. halk hep bunun korkusuyla yaşıyor halen bile güven yok. yani bekliyorlar abd'den de bi gün işgal gelecek diye. batıya o yüzden hiç güvenmezler.

    hal böyle olunca psikopat bi ruh sağlığı ortaya çıkıyor. yani kafa dağıtmak için rulet oynayan bi miilet sonuçta. gerçi sonra tetris çıktı kafa dağıtma adına daha insancıl. bugün 500-600 metrelik binalara tırmananları görüyoruz. -40 derece vodkayı çakıp denizde yüzenleri. herşeyi geçtim bana göre dünyanın en büyük troll'lüklerinden biri de uzaya ilk insanı göndermiş olmaları. gagarin reyis. çok severim. en sevdiğim rus hatta. böyle uzaya gidince de paso gülüyor adam. hiç heyecan yok yani. ha bi de şu göktaşı olayları var. ulan adam göktaşı ona çarpmasın diye frene basıyor arabada böyle bişi olabilir mi. düştükten sonra da gaza basıp çekip gidiyor. ya da herifin arka bahçesine göktaşı düşüyor. çok saçma amk.

    ben ise az rus tanıdım. iki üç hatun bi herif bi de general. evet abi general ile tanıştım moskova'da bu bile saçma bi olay başlı başına.

    hatunun biriyle ilk tanışmışım oturuyoruz. bana "bak bugün böyle bi kitap aldım" diyo. kitaba bakıyorum çırılçıplak insanlar amk 13. sayfada göt var. 21.de meme 56.sayfanın 5.satırında yarrak var amk. neden aldın diyom "öyle işte".

    diğer hatun burnunda hızma var. işte bigün canım sıkıldı gidip hızma aldım eve geldim burnumu deldim taktım diyo. vallahi böyle anlatıyor.

    herif konuşuyoruz yedi bira çakmış olm lan yalnız biz sizle iyi düşman olduk ha diyo ama her seferinde de amınıza koyduk hahaha yedi savaş kazandık size karşı hahaha diye gülüyor. bütün muhabbetimiz buydu.

    en son tanıdığım tanımaz olaydım hatun bak yemin ediyorum şöyle bi profile sahipti. komunist devrimi savunan, stalinist, anti leninist, müslüman, babası çeçen, ballroom dansçısı, şair, yazar, namaz kılan tarotçu büyücü cadı.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap