176 entry daha
  • bombayı takoz'un patlattığı bölümün dizisi.

    konulduğu çerçeve hiç şık değil. kısacası o bir ''serseri''. ama ne zaman ki seyfi onun evinden içeri adımını attı, biz de bambaşka bir dünyayı takoz'un penceresinden izlemeye başladık. köprüden görünüş bir bakıma. ve farklı.

    seccade üzerinde alnını secdeye koyduğu an ellerini merak etmiştim. öyle bir ortamda, canlandırdığı karakterle uyumlu olup olmadığını düşünürken tırnaklarının uzun ve içi kirle dolu olduğunu gördüm. detaylarla ve yakın plan çekimlerle müthişti ve aynı derecede de iç burkucu. bir kişinin çaresizliğinin nasıl bir karar aldırtabileceğine - annesinin yaşamını kendi elleriyle sonlandırmak zorunda kalışı gibi - uç bir örnekti takoz. annesinin gözünde ise o hasta yatağında, henüz ölmeden dakikalar öncesinde ona en mutluluk veren şeyin ''yavrucum ''diyerek dokunabileceği bir can olması. varsın serseri olsun, pis olsun; annesi için bir yaşam bağıdır bir çocuk...benim için bu geceki bölüm takoz'la zirve yaptı ve bitti.

    not: takoz'u canlandıran gencin adına rastlayamadım oyuncu kadrosunda. figüran deyip geçilemeyecek kadar başarılı. atlanılmasın lütfen.

    bu arada seyfi'nin annesi ''nezahat yaşar'' ve babası ''ziya yaşar'' rolünü çok doğal yansıtan; görünüm olarak da birbirleriyle ahenkli bir ikili oluşturan necmettin çobanoğlu ve banu ergin'e tebrikler.

    geçen haftaki yorumumda (bkz: #45769897)her şeyin sokakta şekillendiğini, sokağın da evin bir uzantısı gibi olduğunu belirtmiştim. bölüm başlangıcında meziyet ve suna'nın sokak ortasındaki kavgasında olduğu gibi...sezonun gözbebeği. bence.

    edit: bu arada dini motifler oldukça sık kullanıldı ve inançlı kimlikleri vurgulandı. bir noktada günah çıkarma gibi. takoz'un secdeye kapanarak işleyeceği suç öncesinde tövbe istiğfar edişi; seyfi'nin hamal abisi '' basri yaşar '''a fevzi'nin abisi reşat'ın camide içini döküşü, fuat hoca'nın tahtaya yazılı olan 143. ayet üzerine düşünceye dalması...insanların bir dayanağa, güce ihtiyacı var ve bu bağlamda ''inanç''lı olmak devreye sokuluyor.

    bu arada umarım gülümser'i senarist adamakıllı bir silkeler yakın zamanda, bu kadar pervasızlık gösterebilmesi için aklını peynir ekmekle yemiş olması gerekiyor. canlandırdığı karakter biraz antipatik görünüm veriyor.

    mutluluk veren edit: '' takoz mehmet '' rolünü canlandıran genç oyuncu (bkz: diren coşkun) muş.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap