367 entry daha
  • çok beğendiğim, beğendikten sonra buradaki yorumları okuyunca utandığım film. olga yerine türk bir aktris olsa, ki beren saat, nurgül yeşilçay, selma ergeç tam aynı tipte bu işi hakkıyla yapabilecek oyuncular, bence çok daha iyi olurmuş, o türkçe konuşmalar nedir abi şaka gibi. özellikle olga'nın ve adamın kardeşinin konuştuklarının çoğunu anlamadım "türkçe" olmasına rağmen.

    russel crowe'un her filmini izledim sanırım, çok seviyorum bu herifi. her şeye o kadar objektif yaklaşmış ki, milletler değil insanlar penceresinden olaylara bakmayı çok iyi becermiş. örneğin yavşak türkler de var, yavşak oziler de var, bunların dışında insan oldukları için iyi olanlar var. filmde herkes kendi kişisel görüşünü belli ediyor ve film hiçbir mesajı veya düşünceyi insanlara aşılamaya çalışmıyor.

    özensiz çekim olayına katılıyorum. özellikle bazı sahneler aynı ama daha güzel çekilebilirmiş. kamera açısı, kalitesi filan değil de diyaloglar iyi okunmamış. yalnız öte yandan da gereksiz sahne de yok. dolu dolu film, sıkılmadım hiçbir yerinde ki ben normalde çok sıkılırım, ortalama bir filmin 15 dakikasını atlarım. adam mesela çanakkale'ye gideceğim diyor, bir sonraki sahnede çanakkale'ye gitmiş oluyor. türk filmi olsa kesin o kayıkçıyla diyaloğu gösterirdi.

    bir de son olarak daha vurucu bir son olsaymış daha iyi olurmuş. bu nasıl olurdu tam kestiremiyorum ama, savaşla ilgili daha iyi bir vurgu yapılabilirmiş mesela, "çok kayıp var" yazısından ziyade. atatürk'ün anzaklara mektubu mesela çok güzel olabilirmiş. avustralyalılar çok etkileniyor o sözlerden. çok güzel, etkili ve global savaş karşıtı sözler.

    galası los angeles'ta bugün yapılmış sanırım. umarım beğenilir ve türkiye yabancı prodüktörler için daha çekici bir yer haline gelir. 1 yunan gemisinin 400 pers gemisini yenmesiyle ilgili film yapılıyor, bizim tarihten hiçbir şey yok. herif gelmiş böyle bir film çekmiş türkiye'de, ki gayet güzel bence, şu yorumlara bak. size recep ivedik 8 mübah amk.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap