51 entry daha
  • neredeyse her entride dendiği gibi pta'nın bu filmini izlerken big lebowski'yi anımsamamak zor. hatırlanırsa lebowski o çok sevdiği halısını kaptırdıktan sonra film boyunca bu halıyı arar durur, başına da olmadık şeyler gelir. coen'lerin enfes kara komedisi bu filme de yansımış. elemanımız doc, eski sevgilisi shasta dahil dört-beş kişiyi arar durur iki buçuk saatte. doc; shasta, woolfman gibi mühim kişileri ararken lebowski gibi beklemediği ve anlamlandıramadığı şeylerle karşılaşır. doc da biraz lebowski'yi hatırlatmıyor değil. her ne kadar coen'lerin mizahına yakın bir mizaha sahip olsa da big lebowski'den çok farklı bir film inherent vice. öncelikle big lebowski gibi takip etmek, izlemek kolay değil. karakterlerin çokluğu, anlamlandıramadığımız olaylar vs'den ötürü filmi izlemek zorlaşıyor. aksiyon filmi izlenecekken bu filmi açmamak lazım. gerçi bu filmi izlemenin zamanı var mıdır, bilemiyorum. en azından takip edilmesi zor bir film olduğunu bilerek filme başlanırsa belki o kadar sıkmaz. öte yandan gerçekten de çok komik, eğlenceli sahneleri de mevcut; ki allah'tan filmde mizah var da takip edilemeyen/zor bir şekilde takip edilen olay örgüsünün yarattığı sıkıntı bu mizahi anlarla geçiştiriliyor. bence kaliteli bir film. izlenmesi zor olabilir ama bu durumun filmin kalitesini düşürdüğünü düşünmüyorum. zaten eser de okunması zor eserlerden.

    bu arada yazar pynchon'ın bir romanını da (49 numaralı parçanın nidası) almış, ama daha başlarındayken bırakmıştım. pynchon'ın romanlarını okumak zordur. yazarın inherent vice'ını okumadım ama 49 numara da tarzı hakkında hemen bir fikir veriyor okura. dolayısıyla eminim pta romanın hakkını sonuna kadar vermiştir. filmdeki olayları takip edebilmek nasıl zorsa pynchon'ın 49 numara...'sını da okumak zordu. eminim inherent vice romanını okumak da zordur.

    bu arada kadro şahane. joaquin phoenix, the master'dan sonra tekrar döktürüyor doc rolünde. en fazla rol alan 2.isim olan josh brolin de filme ve karaktere pek yakışmış, rolünün hakkını vermiş. 30 yaşındaki katherine waterston da iyiydi. bundan sonra adını daha çok duyacağız, ki harry potter'ın spin-off'ının başrolünü kapmış durumda. filmde kimsenin kötü oynamadığını da belirtmek gerek. diğer oyuncuları birkaç sahnede görüyoruz sadece.

    bir kez daha izledikten sonra şu yüzeysel entriyi güncelleyeceğim.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap