7 entry daha
  • felicia day tarafından hipsterlar için harry potter olarak tanımlanmış young adult kitabı. bu ikisi başlı başına kitaba önyargı sebebi olduğu için iyi ki kitabı okuduktan sonra görmüşüm diyorum. kitapları türkçeye çevrilmemiş asıl mesleği oyunculuk olan bi kadının goodreads yorumunu niye eklemiş ki bu yayımcılar. harry potterın hayran kitlesine ulaşmak içinse bana çok olumsuz olarak ulaştınız. her fantastik kitabı harry pottera, lotra benzetenleri de aşırı itici buluyorum zaten. illa bi şeye benzetecekseniz bir sürü gerçekten benzeyen kitap,film var. spoiler içinde yazıcam onları da.

    --- spoiler ---

    groundhog day (döngüde sürekli aynı günün yaşanması), heroes,x-men,harry potter vs (kısaca olağanüstü güç sahibi kahramanları olan her kitap/film), twilight (aslında 43674 yaşında olan olağanüstü özelliklere sahip bireyin 16-17 yaşında gözükmesi. ayrıca kitabın sonlarında jacob babasına durumu anlatınca babasının verdiği saçma tepkiler ve kolayca kabullenmesi aynı twilighttaki bellanın babasını hatırlattı. orada emma fotoğraf bıraktı bi de ama adam uyanana kadar o fotoğraf çürüyüp gidecek muhtemelen, buna da aklım takıldı) percy jackson (canavarlarla savaşmaları) e sonda da zaman yolculuğu falan dedi back to the future o zaman?
    her neyse kitap sürükleyiciydi ama fotoğraf işi bi yerden sonra çığırından çıktı gibi. babasına sarılmış küçük kızlı fotoğraf ve altındaki işte bu yüzden yazısı?? kitabı ben çevirsem "işte bu yüzden..!" şeklinde yazardım dhxcfjdh. bazı fotoğrafları zorlama buldum. yazar ilginç bulduğu her fotoğrafı eklemek istemiş gibi.
    aslında ürkütücü ve daha karanlık bir kitap bekliyordum ama tamamen fantastik çıktı. tuhaf kitap ama. jacob döngüyü keşfettiği andan itibaren aslında 80-90 yaşındaki insanların çocuk bedeninde yaşaması ve o dünyadan sıkılmaması çok tuhaf geldi bana. bundan daha tuhafıysa jacobın dedesinin 88 yaşındaki sevgilisiyle aşk yaşaması. kitap boyunca hep buna mantıklı bi gerekçe bulacaklar o kız aslında o kadar yaşlı değildir diye düşündüm ama öyle olmadı.
    sonda zaman yolculuğu benzeri bir fikir çıkmasına da çok sevindim o adada sonsuza kadar kalmaları fikri sıkıcıydı. türkiyede de döngü varmış keşke 2. kitapta oraya da uğrasalar.
    --- spoiler ---

    filmin yayın tarihi açıklanmış. 4 mart 2016. bayan peregrine'i hep kitaptaki fotoğrafıyla hayal etsem de eva green'in bu role çok yakışacağını düşünüyorum. filmin geri kalan castı da iyi. umarım güzel bir film izleriz. ama nedense içimde bu 3 kitaplık serinin sadece birinci kitabının film olacağına dair bir his var.
147 entry daha
hesabın var mı? giriş yap