1 entry daha
  • sehir merkezine yakin evde oturmak olarak da adlandirilabilecek durum. son 22 senedir sikayetci olmadigim pozisyon. hatta kimi es dostu yolcu ettikten sonra, daha onlar yolu yarilamadan evde olacagini bilmek guzel bir duygu diyebilirim.

    avantaji:
    sayet ogrenci iseniz; fotokopi, xerox, maket kartonu vb. malzemelerle cok fazla isiniz oluyorsa kizilay'a gidip gelmekte -hatta bir seyler unuttugunuzda bile- sorun yasamazsiniz. eryaman ya da koru sitesinde oturan birisi icin is belki ertesi gune kalabilir..

    sayet icki icmeyi seven bir ogrenci iseniz, sakarya elinizin altindadir ve insanlarin yola** harcadiklari parayla baska seyler yapabilirsiniz.****

    eve sevgili ya da hatun atmak* gibi davranislara girmek istiyorsaniz yine bunun en kolay, yakin ve ekonomik cozumlerinden biridir.*

    kizilay'daki tum mekanlarda istediginiz kadar kalma ozgurlugune sahipsinizdir.. son otobus, metro* ya da dolmusta gece tarifesi sizin icin uzak kavramlardir.

    bulusma yerine giderken**** evden daha gec cikarsiniz; bu da size hazirlanmak icin fazladan zaman yaratir.

    caniniz sikildiginda* ya da evde yiyecek hic bir sey olmadiginda* size alternatif sunan pek cok mekana merhaba dersiniz..

    seyyar saticilarin yerlerini cok iyi bilirsiniz; kimi zaman kanka olursunuz.

    gec kaldiginizda taksiye binmek gibi bir gaflette bulunursaniz; taksimetre ancak acilis ucreti kadar yazar.. tum taksi soroflerini cileden cikartirsiniz.

    bir mal*** ya da hizmet*** almak istediginizde basinizi dondurecek kadar cok seceneginizin oldugunu gorursunuz. cok secenek demek kiyaslama yapmak demektir.. karsilastirma imkani bulursunuz.

    dezavantaji:
    kimi zaman istenmeyen kisilerin*** sik ugrak mekani olma ozelligi de tasir, lakin disarda koymak istemezseniz kapinizi acarsiniz.

    bulusma yerini secerken, bazen karsinizdaki kisi otobusten inecegi durakta bulusmak icin israr eder. cunku siz zaten 5 dk. icinde orada olacaksinizdir.. o ise 1 hatta bazen 1.5 saatte ulasacaktir.

    kizilay'da isi olan fakat otopark ucreti odemek istemeyen kisilerce evinizin onune parkedilebilir, hatta araba orda 1 hafta birakilabilir. siz ise arabanizi almak icin en az 200 metre yurursunuz.

    bir mal*** ya da hizmet*** almak istediginizde basinizi dondurecek kadar cok seceneginizin oldugunu gorursunuz. cok secenek demek beynin bulanmasi demektir.. karsilastircam derken kafanizi karistirabilir veya kaybolabilirsiniz.

    edit: kizilay'a yuruyerek 7 - 10 dakikalik mesafede oturan birisinin gorusleri aynen aktarilmistir.*
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap