• kayseri’de 18 yaşındaki cansel buse k. polis babasının tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti. genç kız, kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

    merkez melikgazi ilçesi demokrasi mahallesi’nde dün akşam meydana gelen olayda, polis memuru m.k.’nın kızı cansel buse k., bilinmeyen nedenle babasının beylik tabancasıyla başına ateş etti. silah sesini duyan evdekiler, genç kızı odasında kanlar içinde buldu. haber verilmesiyle gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralanan kız, erciyes üniversitesi tıp fakültesi hastanesi acil servis’ine kaldırıldı. tedaviye alınan cansel buse, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılmadı. hastane morguna kaldırılan genç kızın cenazesi, otopsinin ardından nevşehir’de defnedilmek üzere ailesi teslim edildi. olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

    kaynak1
    kaynak2
    kaynak3
    kaynak4

    olayın arkaplanı ise bugün ortaya çıktı. neden intihar ettiğine dair şöyle bir bilgi var.
    "kayseride 18 yaşındaki bir kız matematik öğretmenin tecavüzüne uğradı , şikayet edildi ancak hiçbir şey yapılmadi kız dayanamadı ve intihar etti kurtarılamadı . bunun tecavüzün yanında bir cinayet olmasına rağmen kimse hala harekete geçmedi . olayın üstü örtülmeye çalışıyor. kayseride bile hala çoğu insanın haberi yok. lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olurmusunuz (twitter:#canseıiçinsusma etiketiyle lütfen yardımcı olalım ) hatırlıyormusunuz çocukken hepimize okul 2. eviniz derlerdi şimdiden teşekkürler.."
    kaynak

    "kayseri’de henüz 18 yaşındaki arkadaşım cansel buse kınalı’ya matematik öğretmenimiz bayram özcan’ın tecavüz etmesi ve okul yönetiminin cansel’in şikayetinin üzerinde durmaması üzerine cansel 4 gün önce çarşamba gecesi polis babasının silahıyla kafasına sıkarak intihar etti.

    intiharından 2 gün önce kucağıma bayılıp “ben kendimi öldürücem, kaldıramıyorum.” diyerek ağlamasını bende kaldıramıyorum. bu zamana kadar saklanmış olması, bu vicdan kaldırmayan olayı yeni öğrenmemizi hiç birimiz kaldıramıyoruz. okul yönetimimiz işin üzerini kapatmaya çalışıyor. sizlerden tek ricam duyurabildiğiniz kadar duyurmanız, destek çıkmanız."

    kaynak

    şuan twitterda "canseliçinsusma" başlığı altından destek verebilirsiniz.
    canseliçinsusma

    edit: (#58677609) olaya dair son bilgileri ise bu entryden okuyabilirsiniz.

    edit: konu ile ilgili kayseri milli eğitim müdürlüğü'nden açıklama gelmiş. onu da ekliyorum.
    "hiç kimsenin istemediği ve istemeyeceği bir olaydır çünkü ne olup olmadığını bilmiyoruz" diyen çandıroğlu, şunları kaydetti:
    "adliye, bu olayın ne olup olmadığını söyleyecek. öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını il milli eğitim müdürlüğümüz toparladı, tutanak altına aldı ve aynı anda da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. idari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. şu an o öğretmen tutuklu."
    kaynak

    edit: "buse'yi anmak ve konuyu şu ana kadar saklayan okul yönetimine tepki göstermek için pazartesi, saat 17:00'de kayseri cumhuriyet meydanı'nda açıklama yapacak. öğrenciler kayseri'deki diğer liselerdeki öğrencileri de eyleme desteğe çağırıyorlar. "
    kaynak

    edit: (#58689527) change.org da kampanya başlatılmış. onu da buraya ekliyorum. canseliçinsusma

    edit: tutuklunun itiraf ettiğine dair bilgi var.

    cansel buse'nin ailesi konuştu:
    “okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. matematik öğretmeni kayseri kapalı cezaevi’nde. mahkemede suçunu itiraf etmiş. öğretmen, okul yönetimi ve hatta milli eğitim bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.”
    kaynak

    edit: cansel'in son anlarına dair bir görüntü bulunmuş.
    kaynak

    edit: cansel'i intihara sürükleyen öğretmen tahliye oldu!
    kaynak
272 entry daha
hesabın var mı? giriş yap