45 entry daha
  • sıfır beklentiyle gidip zevk alması mümkün olan, içerik olarak vasat, görsel efekt açısından güzel, ikinci kez izlemesi sabır gerektirecek bir film.

    fakat filmin kurgusunda, günümüzde artık standart hale gelen gerçekliğe oturtma kaygısının hiç olmaması dikkatimi çekti. bu iddialı bir tasarım kararı da olabilir, ters tepecek bir deneme de olabilir, henüz karar veremedim:

    atıyorum thor'a bakıyorsunuz "efendim onlar tanrı gibi mitolojiye geçmiş ama aslında ileri teknolojiye sahip uzaylılar" diyor. x-men apocalypse "yok yok, o mitolojideki mahşerin dört atlısı diye bir şey yok. onlar zaten mutant, incil ondan almış" diyor.

    bu filmde ise baya bunlar kanı altın olan varlıklar, kamera uzaya çıkıyor dünya tepsi gibi falan. yani filme gidip de, artık görmeye şartlanmış olduğumuz meşrulaştırma hareketini beklemeyin. bu film geçmişte geçen bir bilimkurgu değil. baya baya mısır mitolojisindeki hikayenin birebir uygulaması; içinde yaşadığımız dünyada geçmiyor. tanrılar gerçek tanrı, geceyle gündüz gerçekten iki doğaüstü varlığın her gece savaşması, ölüler diyarı dünyanın altında vs. bunu bilerek izlerseniz daha az tiksinirsiniz.

    not: yazmayı unutmuşum. oscar töreni ve hollywood ırkçı mı değil mi tartışmaları bu aralar gündemde olduğu için mi dikkatimi çekti bilmiyorum da. açıp castinge bakın: bütün mısır halkı koyu tenli, mısır tanrılarından ikisi avusturalyalı, biri iskoç, biri fransız asıllı, biri danimarkalı. hmm.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap